Video baya başarılı olmuş elinize sağlık.
Video da smb-client.conf.sample dosyası üzerinde değişiklik yapmışsınız ama sonra onu smb-client.conf dosyasıyla değiştirmemişsiniz. Bu şekilde bir etkisi olmaması lazım.
.sample dosyasını değil .conf dosyasınız okuyarak çalışıyor olması lazım sambanın eğer FreeBSD de bir enteresanlık söz konusu değil ve sambaya .sample ı okuyarak başla denmemişsse. Linuxlarda bu böyledir.Ssample adı üstünde örnek dosyadır. O dosyayı kendi isteğinize göre değiştirip .conf ile değiştirir ya da smb.conf diye kaydedersiniz. PfSense ya da FreeBSD .sample ı okumuyordur diye düşünüyorum.
Ayrıca sambanın servisini yeniden başlatmak, sistemi yeniden başlatmaktan daha mantıklı. Windows kullanmaktan kaynaklanan bir alışkanlık sanırım bu bütün sistemi yeniden başlatma olayı.
shell den "/usr/local/etc/rc.d/samba restart" komutunuz yazmanız yeterli olsa gerek sambayı yeniden başlatma için.
Ya da tabi sizin kurduğunuz paket başka bir yere koyuyor olabilir bu scripti.
Ben
http://ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/Latest/samba36.tbz yi kurdum dosyaları yukarıdaki klasöre yerleştirdi.
Edit: PfSense de "onerestart" parametresi kullanılıyormuş restart yerine.
"ps ax | grep smbd" yazarsanız da çalışıp çalışmadığını çalıştıysa hangi configürasyon dosyasını okuyarak çalıştığını görebiliyor olmanız lazım. Aşağıdaki gibi bir çıktı verir
2265 ?? Is 0:00.07 /usr/local/sbin/smbd -D -s /usr/local/etc/smb.conf
2732 ?? I 0:00.00 /usr/local/sbin/smbd -D -s /usr/local/etc/smb.conf