pfSense Forum

pfSense English Support => Official pfSense Hardware => Topic started by: craigpf on December 04, 2017, 07:08:26 pm

Title: SG-3100
Post by: craigpf on December 04, 2017, 07:08:26 pm
Hi, I'm unsuccessfully trying to get into Netgate SG-3100.  I'm clearly doing something stupid, just not sure what.  Here's sequence of events:

* Nothing connected to Netgate SG-3100.  Cycle power, wait for diamond LED to pulse
* Hold reset button 10 seconds, wait for diamond LED to pulse
* PC configured for DHCP
* Connect PC to Netgate port LAN 1 with known good cable
    * ipconfig shows IP address assigned to PC as 169.254.8.53
    * Arp -a shows nothing for Netgate, only
        * 169.254.255.255, and
        * Local addresses (224.0.0.x, etc)
* Change PC IP address to static 192.169.1.37, via control panel/properties
    * No change to arp table, no connection to netgate
    * Change PC back to DHCP
* Change to Netgate port LAN2
    * No change
Title: Re: SG-3100
Post by: Derelict on December 04, 2017, 07:18:29 pm
Please connect the serial console and see what is shown there:

https://www.netgate.com/docs/pfsense/sg-3100/connect-to-console.html
Title: Re: SG-3100
Post by: craigpf on December 04, 2017, 11:42:00 pm
Thank you very much Derelict.  That worked perfectly and was also THE most polite RTFM ever.  Much appreciated.
Title: Re: SG-3100
Post by: Derelict on December 05, 2017, 02:03:03 pm
So you got it worked out? What was it?
Title: Re: SG-3100
Post by: craigpf on December 07, 2017, 06:27:06 pm
Yep, all good.  Not sure what the original problem source was, but am sure that once I went in via console, reset and reconfigured, it was receptive and behaved as expected.  Thx for the follow up!