pfSense Forum

pfSense English Support => SNMP => Topic started by: Sparklan on February 05, 2018, 09:54:55 am

Title: SNMP - Device not configured.
Post by: Sparklan on February 05, 2018, 09:54:55 am
Hello,

This is a Netgate unit and I have SNMP enabled using module MibII. Lansweeper is collecting SNMP info fine, but each request is creating these in system logs which adds up to 100's a day. Any way to prevent it? It's not a big deal, but it fills syslog full of useless info.

Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port1): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port2): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port3): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port4): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port5): Device not configured

I've also included a pic of the info shown in lansweeper.


Title: Re: SNMP - Device not configured.
Post by: Sparklan on February 07, 2018, 04:04:07 pm

I tried different modules and it made no difference. I did notice that the SG-4860's I have in the wild list their interfaces individually for assignment where as this SG-3100 (First one I've tried) seems to group them under mvneta. The SG-4860's don't have this snmpd notification in their logs. I wonder if there is a way to release the ports from this group and control the interfaces individually? Maybe then they would be listed as "configured"?