Netgate SG-1000 microFirewall

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Sparklan

Pages: [1]
1
SNMP / Re: SNMP - Device not configured.
« on: February 07, 2018, 04:04:07 pm »

I tried different modules and it made no difference. I did notice that the SG-4860's I have in the wild list their interfaces individually for assignment where as this SG-3100 (First one I've tried) seems to group them under mvneta. The SG-4860's don't have this snmpd notification in their logs. I wonder if there is a way to release the ports from this group and control the interfaces individually? Maybe then they would be listed as "configured"?

2
SNMP / SNMP - Device not configured.
« on: February 05, 2018, 09:54:55 am »
Hello,

This is a Netgate unit and I have SNMP enabled using module MibII. Lansweeper is collecting SNMP info fine, but each request is creating these in system logs which adds up to 100's a day. Any way to prevent it? It's not a big deal, but it fills syslog full of useless info.

Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port1): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port2): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port3): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port4): Device not configured
Feb 5 09:37:10   snmpd   90311   SIOCGIFDESCR (e6000sw0port5): Device not configured

I've also included a pic of the info shown in lansweeper.



Pages: [1]