Netgate SG-1000 microFirewall

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - rite2dinesh

Pages: [1]

We managed to successfully setup the PPP connection with the Huawei ME909u modem. I have no issues with the connection itself. However, when we reboot the system the PPP connection never tries to reconnect automatically.

After some analysis, we found that the modem is not detected properly on warm/cold boot. As you can see from the dmesg output : ugen1.3: <Unknown> at usbus1 (disconnected) , the usb device is not recognized correctly.

dmesg after boot:
Code: [Select]
usbus0: 5.0Gbps Super Speed USB v3.0
usbus1: 480Mbps High Speed USB v2.0
ugen0.1: <0x1022> at usbus0
uhub0: <0x1022 XHCI root HUB, class 9/0, rev 3.00/1.00, addr 1> on usbus0
ugen1.1: <AMD> at usbus1
uhub1: <AMD EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus1
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
ugen1.2: <vendor 0x0438> at usbus1
uhub2: <vendor 0x0438 product 0x7900, class 9/0, rev 2.00/0.18, addr 2> on usbus1
uhub2: 4 ports with 4 removable, self powered
ugen1.3: <Unknown> at usbus1 (disconnected)

If we unplug and plug it again, the modem is detected correctly with all the serial ports available.

dmesg after unplug and plug:
Code: [Select]
ugen1.3: <HUAWEI Technology> at usbus1
u3g0: <HUAWEI Mobile Connect - Modem> on usbus1
u3g0: Found 5 ports.

We tried to manually load u3g module, but it look like it is part of the kernel itself and it is not necessary.
Code: [Select]
> kldload u3g
kldload: can't load u3g: module already loaded or in kernel

The system we are using is
Code: [Select]
System: PC Engines APU2
Version: 2.3.3-RELEASE (amd64)

content of /boot/loader.conf
Code: [Select]

Could some one please tell me setup procedure so that the modem is detected correctly on warm/cold boot? and eventually establishing the PPP connection.

Pages: [1]