Netgate SG-1000 microFirewall

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - TommyL

Pages: [1] 2 3
1
General Questions / Re: SSH tunnel with putty very slow
« on: February 08, 2018, 12:30:53 pm »
Thanks muppet. So it should be working better, good to get this confirmed. I suspect the firewall, but i will do some testing as you suggests. :)

2
Norwegian / Re: 4G LTE USB modem og pfSense?
« on: February 07, 2018, 07:49:33 pm »
Takker for tips!

3
General Questions / SSH tunnel with putty very slow
« on: February 07, 2018, 07:29:43 pm »
Hi!

I use putty to create a SSH tunnel to the pfsense SSH server, to circumvent a restrictive firewall. It works good, but I get very slow speeds. Speed without tunnel is about 100/100 mb...but over the tunnel only 3/3 mb. Tested with Firefox, Chrome and WinSCP file transfers.

Is there anything I can do to make it faster? Can the firewall be throttling ssh connections? I'm running a I5 5250U with 4GB ram. About 5% CPU load when i test, so hardware should not be the problem...? Also not using port 22.

Best Regards

TommyL

4
General Questions / Re: Crashes after upgrade to 2.4.1
« on: January 01, 2018, 09:10:45 am »
Hi!

Sorry for late reply.

No shaping whatsoever.

I upgraded to 2.4.2, and the crashes stopped. But suddenly i had a crash again three days ago. I think i'm just going to do a fresh install.

Regards

Tommy

5
Hardware / Re: Unofficial QOTOM Hardware Topic
« on: December 02, 2017, 11:21:07 am »
Hi!

Just want to chime in and say i changed thermal paste to Noctua  NT-H1, as suggested by others in this thread, and it lowered temps by 5 degrees on my Qotom box. Not bad :)

I cant say how happy I am with the Q355G4, its just works perfectly. Brilliant box!

6
General Questions / Crashes after upgrade to 2.4.1
« on: November 23, 2017, 02:15:37 am »
Hi!

I have a Qotom box which has worked flawlessly for several months. However, after upgrading to 2.4.1 it has started to crash almost every other day. I have no clue how to interpret the logs...is there anyone who can help me out a little? Would me much appreciated. Can supply crash log upon request  :(

Thanks a lot!

Regards

Tommy

Edit: I see 2.4.2 is out. I try update when i home tomorrow and see if theres any difference.

7
Hardware / Re: Hardware for my first pfSense build
« on: November 18, 2017, 02:13:55 am »
That board is not bad, but it's not a super good fit either. I suppose the Qotom is both cheaper and faster and has more network ports. The only things to keep in mind is that the Qotom only has 1 RAM slot, 1 SATA port, 1 mSATA port and 1 PCIe slot. This means that you won't be able to upgrade it to handle things like 10GbE. In most cases, however, that is not really a problem.

The "problem" with the Qotom box is that it's rather cheap and has pretty good features. It's hard to get something better for the same price.

So I guess I'll order QOTOM-Q355G4 with I5 5200U, 8GB RAM and 30GB SSD drive. Do you think it's a good idea to install additional wireles card into it? I've heard that with pfSense it's always better to buy a separate access point. Do you think this unit will handle at least 300mbps OpenVPN with aes256?

Good choice. I have used the exact same Q3554G for some months now, working very perfectly!

8
Hardware / Re: 6 x Intel LAN / i3 7100U Fanless Mini PC
« on: August 31, 2017, 09:12:02 am »
I've had two regular hdd's fail on pfsense until now. After i got the ssd I've had no problems.

9
Hardware / Re: Unofficial QOTOM Hardware Topic
« on: July 09, 2017, 07:48:17 am »
Hi! My Q354G4 i5 5250u gets very hot. Idling at 60 degrees...room temperature 22 degrees. Is this normal?

Have you enabled PowerD (system-> advanced -> misc)? If not your CPU is running at full speed all the time and it would heat up more than if it was allowed to throttle down when idle. Enable it and set it to adaptive and temps should drop by a few degrees. I was also a bit uncomfortable with the box warming up to the mid 50s when idle so just placed a 12mm usb powered fan on top of it running at the lowest setting possible and now its reading about 45C with ambient of 26C

Enabled PowerD, and temps dropped 10 degrees instantly. Thanks a lot for you help!! :)

10
Hardware / Re: Unofficial QOTOM Hardware Topic
« on: July 09, 2017, 05:31:11 am »
Hi! My Q354G4 i5 5250u gets very hot. Idling at 60 degrees...room temperature 22 degrees. Is this normal?

11
Norwegian / 4G LTE USB modem og pfSense?
« on: May 31, 2017, 08:10:41 pm »
Hei!

Er det noen som kan anbefale et 4G LTE USB stick modem som virker med Telia og pfSense? Eller en tilsvarende lÝsning?
Har en 4G router, men trenger WAN ip...og den kan ikke bridges.

MVH

Tommy

12
OpenVPN / Re: OpenVPN rules other then any/any wizard rule?
« on: January 08, 2017, 02:12:41 pm »
SUCCESS! I did as you said, added the openvpn server as a separate interface. Then I copied the any/any OpenVPN rule to the new interface, and deactivated it on OpenVPN interface. Both internet and LAN hosts are now reachable through my VPN server, and the VPN providers port forwarding to me works. :)

13
OpenVPN / Re: OpenVPN rules other then any/any wizard rule?
« on: January 08, 2017, 12:18:38 pm »
Thank you for a good explanation viragomann! I will give it a go :)

14
OpenVPN / OpenVPN rules other then any/any wizard rule?
« on: January 08, 2017, 01:44:10 am »
Hi!

I have an OpenVPN server on pfsense, and also connected to a client on a commercial VPN service.
I had problems port forwarding from my openvpn client to LAN, due to the OpenVPN wizard any/any rule. Same problem as here: https://forum.pfsense.org/index.php?topic=57970.0

Now, when I deactivated the OpenVPN any/any rule, i could port forward to LAN, so that's great. However now when connecting to my pfsense OpenVPN server of course, I cannot reach the internet or connect to my internal LAN.

According to jimp in the bottom of the thread mentioned above: "You can have rules on the OpenVPN tab just make sure they don't match the traffic that would be coming over the assigned interface. Meaning, specify a proper source on the rules for other VPN instances and not just use 'any' or at least make sure that they don't match the same exact traffic as the rules on the assigned interface."

This is where I am a little lost...I have tried different things, but I'm stuck, it's not working...so I was thinking I could ask someone here. What I am trying to do is two things:

- Reach my internal LAN. Doesnt have to be all hosts, but four or five that i need to be able to connect to from the OpenVPN server. Including pfsense itself.
- Make the OpenVPN server route internet traffic through WAN again.

Sorry for the newbie question, firewall rules is not my strong side...could anyone in an easy understandable way guide me in the right direction for which rules i must set under the OpenVPN rule tab instead of the any/any rule?

Thanks a lot in advance :)

Regards Tommy

15
OpenVPN / Re: Openvpn tunnel forwards my home IP through vps
« on: December 14, 2016, 12:00:53 am »
I'll have a look at that, thanks. Alternatively, could it be that i have to make a server on the vps, and put pfsense as a client instead? The opposite of what I have done now?

Pages: [1] 2 3