Netgate Store

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Stealth1081

Pages: [1]
1
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 23, 2018, 12:45:48 pm »
Just posting an update.

I had some time last weekend and decided to rebuild my router and do a fresh install with 2.4.

Only change i made from my old setup was to enable IPv6 on the BT connection right from the start during the PPPoE setup.

So far my connection has been up for 6 days.

My guess would be something got messed up when i upgraded to 2.4 from 2.3. As in it was trying to use the IPv6 even though it was disabled.

Thanks for all your help and suggestions.

2
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 11, 2018, 05:29:07 pm »
Thanks for the reply's.

Been very busy the last week and most of next week.

Will have to put up with it for awile untill I can try out your suggestions and get the log files.

Will post again when have them.

3
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 04, 2018, 07:06:03 am »
Thanks for the reply

Which section is that under in the vigor. I must of missed it as don't see it.

As for IPv6 I don't currently need it which is why it is already set to none on the lan and wan. Yet the wan still gets an IPv6 address.

4
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 03, 2018, 09:42:56 pm »
 Thanks for the reply.

No idea why that address is appearing as you say it's a private address range. May have something to do with openvpn but don't know enough about it.

As for the vigor it is set to bridge mode. Pfsense does the pppoe stuff.

Either there is a line issue or starting to think something got messed up in the upgrade to 2.4.

Just found a box to drop all ipv6 in the advanced section will see if it helps but the ppp log still shows it getting an ipv6 address.

5
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 03, 2018, 01:46:32 pm »
Edit

I have yet to figure out how to view how long the modem has been synced so i could see if they drop at the same time.

6
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 03, 2018, 01:43:36 pm »
Thanks for the reply.

I have recently replaced the modem with a vigor 130 as i thought my old openreach modem was on its last legs but they both do the same thing.

Line stats from Vigor

> vdsl status

  ---------------------- ATU-R Info (hw: annex A, f/w: annex A/B/C) -----------
   Running Mode            :      17A       State                : SHOWTIME
   DS Actual Rate          : 32324000 bps   US Actual Rate       :  6633000 bps
   DS Attainable Rate      : 38224168 bps   US Attainable Rate   :  6888420 bps
   DS Path Mode            :  Interleave    US Path Mode         :        Fast
   DS Interleave Depth     :      471       US Interleave Depth  :        1
   NE Current Attenuation  :       22 dB    Cur SNR Margin       :        5  dB
   DS actual PSD           :     5. 6 dB    US actual PSD        :     5. 7  dB
   NE CRC Count            :      461       FE CRC Count         :      185
   NE ES Count             :      145       FE  ES Count         :      178
   Xdsl Reset Times        :        0       Xdsl Link  Times     :        1
   ITU Version[0]          : b5004946       ITU Version[1]       : 544e0000
   VDSL Firmware Version   : 05-07-06-0D-01-07   [with Vectoring support]
   Power Management Mode   : DSL_G997_PMS_L0
   Test Mode               : DISABLE
  -------------------------------- ATU-C Info ---------------------------------
   Far Current Attenuation :       30 dB    Far SNR Margin       :        6  dB
   CO ITU Version[0]       : b5004946       CO ITU Version[1]    : 544eb206
   DSLAM CHIPSET VENDOR    : < IFTN >

I mention the IPv6 because i have not had a problem up until it started appearing in the logs. It wasn't uncommon to have my connection up for over 30 days.

In Interfaces/WAN

IPv6 Configuration Type - None

I don't use it on my LAN either

I may just have to connect the BT home hub and run dual NAT for awhile then fight BT as they have been there usual helpful selves.

7
General Questions / Re: PPPoE issues since 2.4
« on: February 03, 2018, 01:23:28 pm »
Thanks for the reply.

I thought that showed a complete drop to a reconnect below is the current connection up until it starts getting IP info.

Feb 3 12:20:46 is when i lost the connection again. Posted 2 line from previous log for comparison.

I still don't know why there is any IPv6 because it is disable.

Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: rec'd Configure Request #142 (Req-Sent)
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: state change Req-Sent --> Ack-Sent
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: SendConfigAck #246
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: rec'd Configure Request #246 (Req-Sent)
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: SendConfigReq #3
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: state change Starting --> Req-Sent
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: Up event
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] COMPPROTO VJCOMP, 16 comp. channels, no comp-cid
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPADDR 0.0.0.0
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: SendConfigReq #5
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: state change Starting --> Req-Sent
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: Up event
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: LayerStart
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: state change Initial --> Starting
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPV6CP: Open event
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: LayerStart
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: state change Initial --> Starting
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] IPCP: Open event
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan] Bundle: Status update: up 1 link, total bandwidth 64000 bps
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] Link: Join bundle "wan"
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] Link: Matched action 'bundle "wan" ""'
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: authorization successful
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MESG: CHAP authentication success
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] CHAP: rec'd SUCCESS #1 len: 31
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] CHAP: sending RESPONSE #1 len: 45
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] CHAP: Using authname "bthomehub@btinternet.com"
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] Name: "acc-aln1.do"
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] CHAP: rec'd CHALLENGE #1 len: 53
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: LayerUp
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: auth: peer wants CHAP, I want nothing
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: state change Ack-Sent --> Opened
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0xe9801181
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: rec'd Configure Ack #4 (Ack-Sent)
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0xe9801181
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: SendConfigReq #4
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] PROTOCOMP
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: rec'd Configure Reject #3 (Ack-Sent)
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: state change Req-Sent --> Ack-Sent
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x0562dfdd
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] AUTHPROTO CHAP MD5
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: SendConfigAck #223
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x0562dfdd
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] AUTHPROTO CHAP MD5
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: rec'd Configure Request #223 (Req-Sent)
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0xe9801181
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] PROTOCOMP
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: SendConfigReq #3
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: state change Starting --> Req-Sent
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] LCP: Up event
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] Link: UP event
Feb 3 12:20:57   ppp      [wan_link0] PPPoE: connection successful
Feb 3 12:20:57   ppp      PPPoE: rec'd ACNAME "acc-aln1.do"
Feb 3 12:20:51   ppp      [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Feb 3 12:20:51   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 4 seconds
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan_link0] LCP: LayerDown
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IPV6CP: state change Closing --> Initial
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] Bundle: No NCPs left. Closing links...
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IPV6CP: LayerFinish
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IPV6CP: Down event
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IPCP: state change Closing --> Initial
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IPCP: LayerFinish
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IPCP: Down event
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
Feb 3 12:20:47   ppp      [wan] IFACE: Down event
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPV6CP: LayerDown
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #2
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPV6CP: Close event
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPCP: LayerDown
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPCP: SendTerminateReq #4
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPCP: state change Opened --> Closing
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] IPCP: Close event
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan] Bundle: Status update: up 0 links, total bandwidth 9600 bps
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan_link0] Link: Leave bundle "wan"
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan_link0] LCP: state change Opened --> Starting
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan_link0] LCP: Down event
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan_link0] Link: DOWN event
Feb 3 12:20:46   ppp      [wan_link0] PPPoE: connection closed
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] 217.42.170.107 -> 172.16.14.1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: LayerUp


8
General Questions / PPPoE issues since 2.4
« on: February 03, 2018, 09:37:34 am »
Hello all.

So to start due to my limited understanding of pfsense internal workings i have thus far been unable to determine if its pfsense losing the PPPoE connection or if i am losing the dsl sync on the modem.

From the log file i am getting several drops and it seems to be trying to use IPv6 even though it is disabled so not really sure what is going on.

Any enlightenment or help appreciated.



Log of the PPP below. - previous drop.

Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] 217.42.170.107 -> 172.16.14.1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: LayerUp
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: state change Ack-Sent --> Opened
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 217.42.170.107
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: rec'd Configure Ack #3 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 217.42.170.107
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: SendConfigReq #3
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] 217.42.170.107 is OK
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 217.42.170.107
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: rec'd Configure Nak #2 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IFACE: Rename interface ng0 to pppoe0
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IFACE: Up event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] 428d:5cff:fea5:688c -> 0221:05ff:fe76:bc34
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: LayerUp
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: state change Ack-Sent --> Opened
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: rec'd Configure Ack #1 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 0.0.0.0
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: SendConfigReq #2
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] COMPPROTO VJCOMP, 16 comp. channels, no comp-cid
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: rec'd Configure Reject #1 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: state change Req-Sent --> Ack-Sent
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 172.16.14.1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: SendConfigAck #162
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] 172.16.14.1 is OK
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 172.16.14.1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: rec'd Configure Request #162 (Req-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: state change Req-Sent --> Ack-Sent
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: SendConfigAck #43
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: rec'd Configure Request #43 (Req-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: SendConfigReq #1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: state change Starting --> Req-Sent
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: Up event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] COMPPROTO VJCOMP, 16 comp. channels, no comp-cid
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPADDR 0.0.0.0
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: SendConfigReq #1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: state change Starting --> Req-Sent
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: Up event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: LayerStart
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: state change Initial --> Starting
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPV6CP: Open event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: LayerStart
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: state change Initial --> Starting
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] IPCP: Open event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan] Bundle: Status update: up 1 link, total bandwidth 64000 bps
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] Link: Join bundle "wan"
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] Link: Matched action 'bundle "wan" ""'
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: authorization successful
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MESG: CHAP authentication success
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] CHAP: rec'd SUCCESS #1 len: 31
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] CHAP: sending RESPONSE #1 len: 45
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] CHAP: Using authname "bthomehub@btinternet.com"
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] Name: "acc-aln1.do"
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] CHAP: rec'd CHALLENGE #1 len: 55
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: LayerUp
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: auth: peer wants CHAP, I want nothing
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: state change Ack-Sent --> Opened
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x610f60cd
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: rec'd Configure Ack #2 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x610f60cd
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: SendConfigReq #2
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] PROTOCOMP
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: rec'd Configure Reject #1 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: state change Req-Sent --> Ack-Sent
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x40193235
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] AUTHPROTO CHAP MD5
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: SendConfigAck #237
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x40193235
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] AUTHPROTO CHAP MD5
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: rec'd Configure Request #237 (Req-Sent)
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MAGICNUM 0x610f60cd
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] MRU 1492
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] PROTOCOMP
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: SendConfigReq #1
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: state change Starting --> Req-Sent
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] LCP: Up event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] Link: UP event
Feb 3 12:17:39   ppp      [wan_link0] PPPoE: connection successful
Feb 3 12:17:39   ppp      PPPoE: rec'd ACNAME "acc-aln1.do"
Feb 3 12:17:37   ppp      [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Feb 3 12:17:37   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 3
Feb 3 12:17:36   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 3 in 1 seconds
Feb 3 12:17:36   ppp      [wan_link0] LCP: Down event
Feb 3 12:17:36   ppp      [wan_link0] Link: DOWN event
Feb 3 12:17:36   ppp      [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Feb 3 12:17:27   ppp      [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Feb 3 12:17:27   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 2
Feb 3 12:17:26   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 2 in 1 seconds
Feb 3 12:17:26   ppp      [wan_link0] LCP: Down event
Feb 3 12:17:26   ppp      [wan_link0] Link: DOWN event
Feb 3 12:17:26   ppp      [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Feb 3 12:17:17   ppp      [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Feb 3 12:17:17   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Feb 3 12:17:13   ppp      [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 4 seconds
Feb 3 12:17:13   ppp      [wan_link0] LCP: Down event
Feb 3 12:17:13   ppp      [wan_link0] Link: DOWN event
Feb 3 12:17:13   ppp      [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Feb 3 12:17:04   ppp      [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Feb 3 12:17:04   ppp      [wan_link0] LCP: LayerStart
Feb 3 12:17:04   ppp      [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Feb 3 12:17:04   ppp      [wan_link0] LCP: Open event
Feb 3 12:17:04   ppp      [wan_link0] Link: OPEN event
Feb 3 12:17:04   ppp      [wan] Bundle: Interface ng0 created
Feb 3 12:17:04   ppp      web: web is not running
Feb 3 12:17:03   ppp      process 71391 terminated
Feb 3 12:17:03   ppp      [wan_link0] Link: Shutdown
Feb 3 12:17:03   ppp      [wan] Bundle: Shutdown
Feb 3 12:17:03   ppp      [wan] IPV6CP: rec'd Configure Request #45 (Closing)
Feb 3 12:17:03   ppp      [wan] IPCP: SendTerminateReq #14
Feb 3 12:17:03   ppp      waiting for process 71391 to die...
Feb 3 12:17:03   ppp      [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #10
Feb 3 12:17:02   ppp      waiting for process 71391 to die...
Feb 3 12:17:02   ppp      [wan] IPCP: rec'd Configure Request #57 (Closing)
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IFACE: Down event
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPV6CP: LayerDown
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #9
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPV6CP: Close event
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPCP: SendTerminateReq #13
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPCP: state change Ack-Sent --> Closing
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IPCP: Close event
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IFACE: Close event
Feb 3 12:17:01   ppp      caught fatal signal TERM
Feb 3 12:17:01   ppp      waiting for process 71391 to die...
Feb 3 12:17:01   ppp      process 49145 started, version 5.8 (nobody@pfSense_v2_4_1_amd64-pfSense_v2_4_1-job-01 16:32 21-Oct-2017)
Feb 3 12:17:01   ppp      Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IFACE: Rename interface ng0 to pppoe0
Feb 3 12:17:01   ppp      [wan] IFACE: Up event
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] 428d:5cff:fea5:688c -> 0221:05ff:fe76:bc34
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IPV6CP: LayerUp
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IPV6CP: state change Ack-Sent --> Opened
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IPV6CP: rec'd Configure Ack #8 (Ack-Sent)
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IPV6CP: state change Opened --> Ack-Sent
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IPV6CP: SendConfigAck #45
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IPV6CP: SendConfigReq #8
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
Feb 3 12:17:00   ppp      [wan] IFACE: Down event


9
OpenVPN / OpenVPN Specific IP's wile excluding ports
« on: December 02, 2016, 03:03:23 pm »
Hello all.

Just finished getting the basic setup of pfsense with bt infinity and my port forwarding setup.

My next step will be to get the openvpn client running with privet internet access. As i am no expert on firewalls so am coming here to get some help if you don't mind.

I am pretty sure i can set it up to have the whole network running through the vpn with privet internet access but would like to set it up so only specific IP's on the network use the vpn and of those IP's that are running on the vpn i would like to exclude certain ports from the vpn so they have access to the normal broadband.

Is that possible and if so does anyone have a guide of how to do it.

Thanks in advance

Pages: [1]