pfSense Support Subscription

Author Topic: ip-uri interne (192.168....) le arata externe?  (Read 1571 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline luporest

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
ip-uri interne (192.168....) le arata externe?
« on: December 14, 2015, 03:53:39 am »
cautand solutii pentru un internet mai bun la un complex turistic am dat de acest sistem de operare, care pot sa zic ca este Zuper. 
Am instalat pe un calculator, am setat Wan   Static de la rds si LAN DHCP (192.168.88.1-250) si dupa 2-3 zile am deschis cateva site-uri gen adresa mea ip iar mare a fost mirarea cand am vazut ca ip-ul intern imi iese extern



Ar trebui sa ma ingrijorez? sau e ceva ce nu am facut bine??

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: ip-uri interne (192.168....) le arata externe?
« Reply #1 on: December 14, 2015, 04:10:36 am »
e normal , probabil ai activat scanner-ul antivirus pe trafic sau squid-ul , nu e nimic rau in faptul ca este afisat ip-ul de lan , totusi pentru un complex turistic ti-as recomanda routerOS-ul ai mult mai multe optiuni , e mai usor de configurat , poti delimita traficul de internet al clientilor , limita viteze , genera parole pt access wifi . arunca un ochi peste el si decide-te
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline luporest

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: ip-uri interne (192.168....) le arata externe?
« Reply #2 on: December 14, 2015, 04:23:56 am »
eu asta l-am instalat pentru cache (squid) asta era cea mai mare problema, cand era multa lume nu puteai intra pe net iar acu este cu mult mai oke

Offline luporest

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: ip-uri interne (192.168....) le arata externe?
« Reply #3 on: December 14, 2015, 04:30:01 am »
multumesc pentru informatie  ;)