pfSense Gold Subscription

Author Topic: Ring video doorbell behind PFsense firewall?  (Read 6421 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline niebla

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Ring video doorbell behind PFsense firewall?
« Reply #15 on: December 07, 2017, 05:38:26 am »
My ring doorbell works fairly well with PFsense. The problem seems to be associated with the windows client which is slowly being updated. Be sure to assign a static IP address, exclude from squid, and possibly a custom NAT depending on your config. The doorbell needs unrestricted access out.

Offline marjohn56

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 533
  • Karma: +52/-2
    • View Profile
Re: Ring video doorbell behind PFsense firewall?
« Reply #16 on: December 07, 2017, 05:47:30 am »
I have a Ring doorbell too, made sure that it gets an assigned address and it's working perfectly.

The only issue I have is that on one of my two Android phones, the alert takes about 5 minutes to come through. My wife has two iPhones and they work perfectly well, it's just the one Android device that is delayed. Must have some strange routing via Mars or something.
pfSense 2.4.3 on Qotom Q355G4 or APU2C4 - Billion 8800NL (bridge) - ISP Zen U.K.
Please do not PM me for help. I have a life to live too.

Offline niebla

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 29
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Ring video doorbell behind PFsense firewall?
« Reply #17 on: December 07, 2017, 06:33:28 am »
Is the Android slow on wifi and 3/4g? Please test individually by disabling the other and report back.

Offline marjohn56

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 533
  • Karma: +52/-2
    • View Profile
Re: Ring video doorbell behind PFsense firewall?
« Reply #18 on: December 07, 2017, 06:40:21 am »
I have two Android phones, only one of them is slow.

Actually, someone just rang the bell, so this time the delay between the two phones was about 2 seconds, but it has been up to five minutes.

I'll check it out later on wifi and 3/4G and see which one has the issue.

pfSense 2.4.3 on Qotom Q355G4 or APU2C4 - Billion 8800NL (bridge) - ISP Zen U.K.
Please do not PM me for help. I have a life to live too.