The pfSense Store

Author Topic: Probleme PPPoe RDS  (Read 4446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Probleme PPPoe RDS
« on: April 01, 2016, 12:12:02 am »
Salut,

Folosesc pfSense 2.3 pe un GA-N3150-D3V si conexiunea PPPoe cu RDS imi da mari batai de cap. Din cand in cand (intre 5 min / 24h) primesc ca un disconnect si apoi nu ma pot reconecta la PPPoe. Initial am observat ca primesc disconnect cand adaug torrenti (2+) dar am observat ca patesc acelasi lucru si cand las sistemul idle.
Daca ii dau un reboot totul functioneaza ok dupa.

Inainte foloseam un Asus AC87U si nu am avut asemenea probleme.

Code: [Select]
Apr  1 07:44:17 pfSense ppp: [wan]   188.25.227.46 -> 10.0.0.1
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: process 78152 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: state change Opened --> Closing
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #4
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: LayerDown
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Removing IPv4 address from pppoe0 failed(IGNORING for now. This should be only for PPPoE friendly!): Can't assign requested address
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #3
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: LayerDown
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Down event
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan_link0] rec'd unexpected protocol IP
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan_link0] rec'd unexpected protocol IP
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
Apr  1 07:57:03 pfSense ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #5
Apr  1 07:57:03 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #4
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: process 6125 terminated
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: process 9944 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:16 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Close event
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Starting --> Initial
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerFinish
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: process 78152 terminated
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
Apr  1 07:57:29 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr  1 07:57:29 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: process 47932 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: waiting for process 9944 to die...
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:34 pfSense ppp: waiting for process 9944 to die...
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: process 9944 terminated
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
Apr  1 07:57:47 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr  1 07:57:47 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: process 87174 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: waiting for process 47932 to die...
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:51 pfSense ppp: waiting for process 47932 to die...
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: process 47932 terminated
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
Apr  1 07:58:03 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr  1 07:58:03 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:58:07 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #1 on: April 01, 2016, 12:41:40 am »
Salut ,

Banuiesc care ar fi problema , dar inainte posteaza te rog ce cipset de network ai , mtu pentru pppoe si verifica cablul intre isp si portul tau wan , eventual incearca cu un alt cablu .
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #2 on: April 01, 2016, 05:13:07 am »
Salut

Am incercat cu un cablu stiut ca bun si sa inversez re0 cu re1 dar nimic nu s-a schimbat.


Code: [Select]
pppoe0: flags=88d1<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1492
inet6 fe80::5679:ba88%pppoe0 prefixlen 64 scopeid 0x7
inet 86.121.186.136 --> 10.0.0.1 netmask 0xffffffff
nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>


placile:

Code: [Select]
re0@pci0:1:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
    vendor     = 'Realtek Semiconductor Co., Ltd.'
    device     = 'RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller'
    class      = network
    subclass   = ethernet
re1@pci0:2:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
    vendor     = 'Realtek Semiconductor Co., Ltd.'
    device     = 'RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller'
    class      = network
    subclass   = ethernet

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #3 on: April 01, 2016, 05:24:14 am »
deci ai 2 realtek-uri , ai avut aceasta problema din totdeauna ? sau a aparaut recent ? daca a aparut recent gandeste-te bine daca ai schimbat ceva : upgrade pfsense , driver , etc . In mare suspectez cablul , dar iti mai pot recomanda urmatoarele lucruri , relativ simple :

- Daca ai alt cablu incearca cu el .
- Daca ai o placa de retea la indemana incearca sa pui wan-ul pe ea pt cateva teste
- Incearca sa setezi MTU-ul pe wan la 1480

E destul de greu de diagnosticat aceasta problema .
De regul din cauza conectivitatii fizice sau a unei probleme cu driverele integrate in bsd pentru anumite modele de placi sau chiar un defect hw al placii de retea .
Pentru a exclude o problema de isp + cablu + interfata retea daca placa de retea e detasabila - incearc-o pe un alt pc de preferat un windows fa o conexiune pppoe si genereaza trafic . in acest fel daca totul e ok ramane o problema software pe pfsense .
Asta ca sa sti in ce directie sa te indrepti cu diagnosticarea .


Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #4 on: April 01, 2016, 05:29:08 am »
Salut,

Am facut si switch intre cele 2 placi de retea si problema persista. Am aceasta problema cu pfsense 2.2.6 si 2.3 (singurele cu care am testat).
Cablul l-am schimbat dar o sa-l mai schimb cu inca unu known working.

Incerc si MTU si revin.

Placile sunt integrate pe placa de baza.

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #5 on: April 01, 2016, 05:31:50 am »
eventual incearca sa bagi cablul direct in pc -ul  pe care lucrezi sa faci niste teste - ca sa excluzi isp + cablu
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline bdaniel7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #6 on: April 01, 2016, 01:31:13 pm »
Salut,
Am si eu aceeasi problema, cred, tot la RDS, fibra optica, abonamentul de "500 Mbps".
pfSense 2.2.6 x64, placa Gigabyte GA-N3050N-D3H

Intel(R) Celeron(R) CPU N3050 @ 1.60GHz
Current: 1600 MHz, Max: 1601 MHz
2 CPUs: 1 package(s) x 2 core(s)

Code: [Select]
re0@pci0:1:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
re0: <RealTek 8168/8111 B/C/CP/D/DP/E/F/G PCIe Gigabit Ethernet> port 0xe000-0xe0ff mem 0x81300000-0x81300fff,0xa0100000-0xa0103fff irq 16 at device 0.0 on pci1
rgephy0: <RTL8251 1000BASE-T media interface> PHY 1 on miibus0

re1@pci0:2:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
re1: <RealTek 8168/8111 B/C/CP/D/DP/E/F/G PCIe Gigabit Ethernet> port 0xd000-0xd0ff mem 0x81200000-0x81200fff,0xa0000000-0xa0003fff irq 17 at device 0.0 on pci2
rgephy1: <RTL8251 1000BASE-T media interface> PHY 1 on miibus1


Code: [Select]
Apr 1 20:56:54 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:54 ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr 1 20:56:54 ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr 1 20:56:54 ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr 1 20:56:54 ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr 1 20:56:54 ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr 1 20:56:54 ppp: web: web is not running
Apr 1 20:56:53 ppp: process 47666 terminated
Apr 1 20:56:53 ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr 1 20:56:53 ppp: waiting for process 47666 to die...
Apr 1 20:56:53 ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr 1 20:56:52 ppp: waiting for process 47666 to die...
Apr 1 20:56:51 ppp: waiting for process 47666 to die...
Apr 1 20:56:51 ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr 1 20:56:51 ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr 1 20:56:51 ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr 1 20:56:51 ppp: caught fatal signal TERM
Apr 1 20:56:51 ppp: process 60882 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
Apr 1 20:56:51 ppp:
Apr 1 20:56:51 ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr 1 20:56:47 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:47 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr 1 20:56:44 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
Apr 1 20:56:44 ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr 1 20:56:44 ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr 1 20:56:44 ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr 1 20:56:35 ppp: web: web is not running
Apr 1 20:56:35 ppp: process 11520 terminated
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr 1 20:56:35 ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr 1 20:56:34 ppp: waiting for process 11520 to die...
Apr 1 20:56:33 ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr 1 20:56:33 ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr 1 20:56:33 ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr 1 20:56:33 ppp: caught fatal signal TERM
Apr 1 20:56:33 ppp: waiting for process 11520 to die...
Apr 1 20:56:33 ppp: process 47666 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
Apr 1 20:56:33 ppp:
Apr 1 20:56:33 ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr 1 20:56:29 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:29 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr 1 20:56:27 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
Apr 1 20:56:27 ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr 1 20:56:27 ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr 1 20:56:27 ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr 1 20:56:18 ppp: web: web is not running
Apr 1 20:56:18 ppp: process 84181 terminated
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr 1 20:56:18 ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr 1 20:56:17 ppp: waiting for process 84181 to die...
Apr 1 20:56:16 ppp: waiting for process 84181 to die...
Apr 1 20:56:16 ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr 1 20:56:16 ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr 1 20:56:16 ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr 1 20:56:16 ppp: caught fatal signal TERM
Apr 1 20:56:16 ppp: process 11520 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
Apr 1 20:56:16 ppp:
Apr 1 20:56:16 ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr 1 20:56:14 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:14 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr 1 20:56:10 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 4 seconds
Apr 1 20:56:10 ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr 1 20:56:10 ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr 1 20:56:10 ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr 1 20:56:01 ppp: web: web is not running
Apr 1 20:56:01 ppp: process 30022 terminated
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr 1 20:56:01 ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr 1 20:56:00 ppp: waiting for process 30022 to die...
Apr 1 20:55:59 ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr 1 20:55:59 ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr 1 20:55:59 ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr 1 20:55:59 ppp: caught fatal signal TERM
Apr 1 20:55:59 ppp: waiting for process 30022 to die...
Apr 1 20:55:59 ppp: process 84181 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
Apr 1 20:55:59 ppp:
Apr 1 20:55:59 ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr 1 20:55:55 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:55:55 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr 1 20:55:53 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
Apr 1 20:55:53 ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr 1 20:55:53 ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr 1 20:55:53 ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr 1 20:55:44 ppp: web: web is not running
Apr 1 20:55:44 ppp: process 5937 terminated
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr 1 20:55:44 ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr 1 20:55:43 ppp: waiting for process 5937 to die...
Apr 1 20:55:42 ppp: waiting for process 5937 to die...
Apr 1 20:55:42 ppp: [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
Apr 1 20:55:42 ppp: [wan] IFACE: Down event
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPV6CP: LayerDown
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #3
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IFACE: Removing IPv4 address from pppoe0 failed(IGNORING for now. This should be only for PPPoE friendly!): Can't assign requested address
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IFACE: Delete route 0.0.0.0/0 10.0.0.1 failed: No such process
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPCP: LayerDown
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #4
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPCP: state change Opened --> Closing
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr 1 20:55:41 ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr 1 20:55:41 ppp: waiting for process 5937 to die...
Apr 1 20:55:41 ppp: process 30022 started, version 5.7 (root@pfSense_RELENG_2_2_amd64_amd64-pfSense_RELENG_2_2-job-03 20:05 21-Aug-2015)
Apr 1 20:55:41 ppp:
Apr 1 20:55:41 ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD

Problema a aparut de cand am placa asta de baza (pe care am cumparat-o pentru ca are procesor incorporat si n-are nevoie de ventilator)
si se manifesta cand creste traficul (de ex, cand testez viteza).

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #7 on: April 02, 2016, 03:24:01 am »
Salut,

E ciudat comportamentul dar eu cred ca am descoperit "problema". Daca pun powerD in Adaptive si reusesc imediat sa pierd conexiunea.
Incearca sa pui powerD in HiAdaptive. La mine asa conexiunea e stabila de 24h deja.


Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #8 on: April 03, 2016, 02:45:27 am »
Dupa 18h de mers OK cand am incercat un speedtest am pus conexiunea in cap imediat. Nu inteleg ce naiba se intampla....

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #9 on: April 03, 2016, 03:28:46 am »
din cate vad cei de la GB mai au un model asemanator cu probleme : GA-J1900N-D3V  - https://forum.pfsense.org/index.php?topic=73518.135 . probabil e o problema din fabricatie a placii sau a cipsetului de lan , nu stiu , cred ca ar trebui sa deschideti o solicitare catre gigabyte poate se poate rezolva cu un firmware de interfata de retea sau un patch de bios (banuiesc ca aveti ultima versiune de bios)
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #10 on: April 03, 2016, 04:32:09 am »
Ultimul BIOS. E greu de crezut ca este de la Gigabyte din moment ce am aceeasi placa cu un ipfire si merge fara sa sughite de 3 zile.

Cred ca este o problema de drivere sau ceva in pfsense.

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #11 on: April 03, 2016, 04:36:17 am »
deci pe kernel de linux merge , perfect , o intrebare versiunea de pfsense pe care o foloseste ce versiune de freebsd are ? uname -a ?

--- nu mai folosesc pfsense de multa vreme / am alta solutie / folosesc insa freebsd pentru alte proiecte - care e si la baza pfsens-ului .
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #12 on: April 03, 2016, 04:41:17 am »
Asta e rezultatul

Code: [Select]
FreeBSD pfSense.localdomain 10.3-RELEASE FreeBSD 10.3-RELEASE #5 51f8df0(RELENG_2_3): Sat Apr  2 12:32:38 CDT 2016     root@ce23-amd64-builder:/builder/pfsense/tmp/obj/builder/pfsense/tmp/FreeBSD-src/sys/pfSense  amd64

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #13 on: April 03, 2016, 04:48:49 am »
vad ca are la baza freebsd 10.3 care inca nu a fost lansat ... intampini aceasi problema si pe versiunile mai vechi de pfsense 2.2.x ? care sunt bazate pe editii released freebsd 10.2-px .
daca te pasionaeaza / ai timp poti incerca sa pui pe el un BSD Router - http://bsdrp.net/ sa vezi daca se comporta la fel , sau mai simplu chiar un freebsd 10.2 il configurezi strict ca un gateway de internet si faci niste teste - pentru a vedea daca e o pb de la pfsense sau de freebsd . de altfel in loguri nu mai gasesti nimic ? in afara de deconectarile de pppoe ? analizeaza tot /var/log/ si posteaza daca gasesti ceva util care apare in timpul deconectarilor
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #14 on: April 03, 2016, 04:50:57 am »
Am incercat 2.3 pentru ca pe 2.2.6 face la fel.