International Support > Romanian

Probleme PPPoe RDS

(1/5) > >>

alextz:
Salut,

Folosesc pfSense 2.3 pe un GA-N3150-D3V si conexiunea PPPoe cu RDS imi da mari batai de cap. Din cand in cand (intre 5 min / 24h) primesc ca un disconnect si apoi nu ma pot reconecta la PPPoe. Initial am observat ca primesc disconnect cand adaug torrenti (2+) dar am observat ca patesc acelasi lucru si cand las sistemul idle.
Daca ii dau un reboot totul functioneaza ok dupa.

Inainte foloseam un Asus AC87U si nu am avut asemenea probleme.


--- Code: ---Apr  1 07:44:17 pfSense ppp: [wan]   188.25.227.46 -> 10.0.0.1
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: process 78152 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: state change Opened --> Closing
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #4
Apr  1 07:57:01 pfSense ppp: [wan] IPCP: LayerDown
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Removing IPv4 address from pppoe0 failed(IGNORING for now. This should be only for PPPoE friendly!): Can't assign requested address
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: state change Opened --> Closing
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #3
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: LayerDown
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Down event
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan] IFACE: Rename interface pppoe0 to pppoe0
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan_link0] rec'd unexpected protocol IP
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: [wan_link0] rec'd unexpected protocol IP
Apr  1 07:57:02 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
Apr  1 07:57:03 pfSense ppp: [wan] IPCP: SendTerminateReq #5
Apr  1 07:57:03 pfSense ppp: waiting for process 6125 to die...
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: SendTerminateReq #4
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:04 pfSense ppp: process 6125 terminated
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:05 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:57:14 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: process 9944 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:15 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:16 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Close event
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Starting --> Initial
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerFinish
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: waiting for process 78152 to die...
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:17 pfSense ppp: process 78152 terminated
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:18 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:57:27 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
Apr  1 07:57:29 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr  1 07:57:29 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: process 47932 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: waiting for process 9944 to die...
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:33 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:34 pfSense ppp: waiting for process 9944 to die...
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: process 9944 terminated
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:35 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:57:44 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 3 seconds
Apr  1 07:57:47 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr  1 07:57:47 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: 
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: process 87174 started, version 5.8 (root@pfSense_master_amd64_amd64-pfSense_master-job-05 14:46  4-Mar-2016)
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: waiting for process 47932 to die...
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: caught fatal signal TERM
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IFACE: Close event
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IPCP: Close event
Apr  1 07:57:50 pfSense ppp: [wan] IPV6CP: Close event
Apr  1 07:57:51 pfSense ppp: waiting for process 47932 to die...
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan] Bundle: Shutdown
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] Link: Shutdown
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: process 47932 terminated
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: web: web is not running
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan] Bundle: Interface ng0 created
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] Link: OPEN event
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Open event
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: state change Initial --> Starting
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: LayerStart
Apr  1 07:57:52 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] LCP: Down event
Apr  1 07:58:01 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1 in 2 seconds
Apr  1 07:58:03 pfSense ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 1
Apr  1 07:58:03 pfSense ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Apr  1 07:58:07 pfSense ppp: Multi-link PPP daemon for FreeBSD

--- End code ---

catalin:
Salut ,

Banuiesc care ar fi problema , dar inainte posteaza te rog ce cipset de network ai , mtu pentru pppoe si verifica cablul intre isp si portul tau wan , eventual incearca cu un alt cablu .

alextz:
Salut

Am incercat cu un cablu stiut ca bun si sa inversez re0 cu re1 dar nimic nu s-a schimbat.



--- Code: ---pppoe0: flags=88d1<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1492
inet6 fe80::5679:ba88%pppoe0 prefixlen 64 scopeid 0x7
inet 86.121.186.136 --> 10.0.0.1 netmask 0xffffffff
nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>

--- End code ---


placile:


--- Code: ---re0@pci0:1:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
    vendor     = 'Realtek Semiconductor Co., Ltd.'
    device     = 'RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller'
    class      = network
    subclass   = ethernet
re1@pci0:2:0:0: class=0x020000 card=0xe0001458 chip=0x816810ec rev=0x0c hdr=0x00
    vendor     = 'Realtek Semiconductor Co., Ltd.'
    device     = 'RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller'
    class      = network
    subclass   = ethernet

--- End code ---

catalin:
deci ai 2 realtek-uri , ai avut aceasta problema din totdeauna ? sau a aparaut recent ? daca a aparut recent gandeste-te bine daca ai schimbat ceva : upgrade pfsense , driver , etc . In mare suspectez cablul , dar iti mai pot recomanda urmatoarele lucruri , relativ simple :

- Daca ai alt cablu incearca cu el .
- Daca ai o placa de retea la indemana incearca sa pui wan-ul pe ea pt cateva teste
- Incearca sa setezi MTU-ul pe wan la 1480

E destul de greu de diagnosticat aceasta problema .
De regul din cauza conectivitatii fizice sau a unei probleme cu driverele integrate in bsd pentru anumite modele de placi sau chiar un defect hw al placii de retea .
Pentru a exclude o problema de isp + cablu + interfata retea daca placa de retea e detasabila - incearc-o pe un alt pc de preferat un windows fa o conexiune pppoe si genereaza trafic . in acest fel daca totul e ok ramane o problema software pe pfsense .
Asta ca sa sti in ce directie sa te indrepti cu diagnosticarea .


alextz:
Salut,

Am facut si switch intre cele 2 placi de retea si problema persista. Am aceasta problema cu pfsense 2.2.6 si 2.3 (singurele cu care am testat).
Cablul l-am schimbat dar o sa-l mai schimb cu inca unu known working.

Incerc si MTU si revin.

Placile sunt integrate pe placa de baza.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version