The pfSense Store

Author Topic: Probleme PPPoe RDS  (Read 4072 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #15 on: April 06, 2016, 04:26:14 am »
Am folosit ipfire si arch linux 24h+ pentru testing si nu au nici o problema cu conectarea pe PPPoE.
Vad ca se plangea lumea pe forum si de un Z170N de la Gigabyte cu dual lan Intel de aceeasi problema.

O sa incerc cu FreeBSD 10.3 sa vad daca acolo e stabil.

Offline nikkon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 356
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #16 on: April 13, 2016, 09:51:08 am »
pe adaptor intel nu am avut nici o probleme cu pppoe indiferent de valoarea MTU.
2.2.6 a mers destul de mult...acum sunt pe 2.3 si merge perfect.
folosesc I350
pfsense 2.3.4 on Supermicro A1SRi-2758F + 8GB ECC + SSD

Happy PfSense user :)

Offline alextz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #17 on: April 17, 2016, 04:23:15 am »
Am testat si Freebsd 10.3 si totul este OK.

Se pare ca pfSense chiar uraste Realtek si cu toate ca in Freebsd sau Linux totul functioneaza OK aici nu se reuseste o implementare stabila.

Offline CIURI

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-2
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #18 on: November 21, 2016, 03:04:23 pm »
Salut ,

Eu am un GA-N3150M-D3P si pot sa confirm ca pe PPPoE face figuri pe placa onboard realtek si nu e ISP devina ca aveam problema cu conexiunea de backup pe romtelecom ca am dual wan.Modemul de DSL era pe bridge mode si ma conectam PPPoE direct de pe pfsense.Inainte cand aveam placa intel onboard nici o problema.Am trecut pe IP si nat 1:1 si am rezolvat.

Pe RDS am o placa de server broadcom : https://images.allyouneed.com/medias/sys_master/public/a/r/ag/50365166604513_image680x534.jpg pci 133 dar care merge si pe pci normal doar sa ai suficient spatiu si sa nu atinga nimic partea care ramane afara din slot.

Am 2 placi identice si merg de ani buni pe pfsense ok deci le recomand doar o singura remarca trebuie putin ventinalte ca se incalzesc destul de tare.

Parere personala evitati chipseturile de retea ieftine ca numa probleme fac la drivere.

Offline CIURI

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-2
    • View Profile
Re: Probleme PPPoe RDS
« Reply #19 on: February 25, 2017, 05:42:38 pm »
Mda , am inceput si eu sa am probleme cu PPPoE-ul de la rds .De cand au mutat sandramaua pe fibra imi face figuri. Cel mai ciudat e ca aproape de fiecare data cand incarc un clip pe youtube atunci crapa.Problema apare zilnic.

Am setat mtu pe 1480 , is curios daca mai face problema.Trist e ca de cand folosesc pfsense de 7-8 ani nu am avut probleme de genu ...