International Support > Romanian

Blocare acces internet

<< < (2/2)

ecfx:
Iti definesti captiv portal pe interfata pe care sunt clientii ( trebuie sa cauti tutoriale ) si la toti clientii care vrei sa aiba acces pe internet fara sa se opreasca la pagina de log-in le introduci adresa MAC.
Cine nu are adresa MAC introdusa sau o schimba va fi oprit de pagina de log-in.
Daca doresti extra adaugi useri/parola sau folosesti si vouchere pentru a avea acces clientul o perioada limitata de timp.
Partea bonus este ca le poti defini si limitarea de viteza up/down daca doresti foarte simplu cind le introduci MAC-ul.

arhangel76:
Speram la un tutorial,step by step.......
ca sunt multe pe net dar voiam ceva testat de cineva.......

Multumesc frumos oricum.....

ecfx:
Nu are rost sa reinventez roata, uite aici un link la un tutorial ok cu user/pass, tot pe acelasi blog gasesti mai multe implementari referitor la captiv portal.

http://blog.stefcho.eu/pfsense-2-0-rc1-configure-captive-portal-for-guests-with-local-user-management/

nod:
Buna ziua!
Cam tarziu dar poate fi util.
Daca ai un client mai ... cititor,  poate scana reteaua, isi poate schimba si adresa MAC si IP cu cele ale altui PC existent in retea.
Pentru asta ai o sigura solutie. Iti achizitionezi un switch care sa stie sa faca vlan-uri si sa accepte blocare MAC per port. Nu faci vlanuri, doar setezi invatare si blocare MAC/port.  Apoi setezi serverul DHCP sa aloce aceleasi adrese IP /MAC. Poti sa ma crezi ca v-a turba si nu va trece de switch daca schimba MAC-ul. Restul face limitarea cu pFsense.  Investitia intr-un switch (ex:Zyxel2108G secondhand) cam 250Ron se justifica.
Mai exista si alte metode de exemplu sa realizezi Captiv Portal modificat cu user si parola. Dar esti la mana celor din retea care pot sa dea parola vecinului.Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version