The pfSense Store

Author Topic: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox  (Read 7043 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline computerz_man

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Why I can't get  Captive Portal login page in any browser else Firefox...
When client try to use the internet throw Chrome or Internet Explorer browsers he can't get the  Captive Portal login page, but if he try to use firefox, it works fine and get the login page ...?
What is the problem?

Online Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #1 on: June 02, 2016, 02:42:39 am »
Hi,

Browser are all the same. Their settings, not.
pfSense works with all browsers.

Did you flushed the browser's cache ? No Proxy activated ?

More help is possible as soon as you start to give more info. From 'here', I can't see what's up.

Offline computerz_man

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #2 on: June 02, 2016, 05:49:30 am »
Thank you 'Gertjan' for replying, what's is the information which can help in that?
There is not proxy and also I flushed the broweser's cache...
only firefox show the login page but chrome and internet explorer not
I take a look on internet options in the client side all settings are default  .....

Online Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #3 on: June 02, 2016, 07:59:39 am »
Check your default home page in your browsers.
If it's a hpps:// make it http://.... example : http://www.google.com

Offline Kriogen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #4 on: June 03, 2016, 11:57:40 am »
The auto-redirect in captive portal doesn't work if the default page that the browser tries to open is a https one.

Offline jetberrocal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 258
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #5 on: June 12, 2016, 02:34:53 pm »
I have similar problem.  IE does redirect to the CP Login page.

I have a http site as default home page but still does not work. 

I am testing with IE 8.0 on Windows 2003 Server DC.  I even did a Reset to Factory and selected recommended default settings.

Online Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #6 on: June 12, 2016, 03:11:25 pm »
....
I am testing with IE 8.0 on Windows 2003 Server DC.  I even did a Reset to Factory and selected recommended default settings.
A browser on a server edition doesn't "eat" a captive portal like that (mine, on a 2008 R2 did finally, but had to fiddle my OS somewhat - don't recall very wel).
Use a vanilla OS like ... well, any OS with their navigators except "servers".

Offline Derelict

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9236
  • Karma: +1051/-308
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #7 on: June 12, 2016, 04:41:06 pm »
Eliminate DNS and HTTPS as the problem by trying to open http://10.10.10.10/ in the browsers that will not connect.

This could be something like STS making http connections nearly impossible to originate from those browsers to those sites.
Las Vegas, Nevada, USA
Use this diagram to describe your issue.
The pfSense Book is now available for just $24.70!
Do Not PM For Help! NO_WAN_EGRESSTM

Offline jetberrocal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 258
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #8 on: June 13, 2016, 12:00:20 pm »
Eliminate DNS and HTTPS as the problem by trying to open http://10.10.10.10/ in the browsers that will not connect.

This could be something like STS making http connections nearly impossible to originate from those browsers to those sites.

I do not know what is STS, but tried that address on the Server but still did not got the CP Login redirection.
« Last Edit: June 13, 2016, 12:07:18 pm by jetberrocal »

Offline jetberrocal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 258
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #9 on: June 13, 2016, 12:04:13 pm »
....
I am testing with IE 8.0 on Windows 2003 Server DC.  I even did a Reset to Factory and selected recommended default settings.
A browser on a server edition doesn't "eat" a captive portal like that (mine, on a 2008 R2 did finally, but had to fiddle my OS somewhat - don't recall very wel).
Use a vanilla OS like ... well, any OS with their navigators except "servers".

Tried with a Win 7.  I get the CP Login redirection but is not displayed, instead gives me a "Diagnose Connection Problems" error page.  The address bar clearly shows the CP Login address.

Online Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #10 on: June 13, 2016, 02:21:18 pm »

Tried with a Win 7.  I get the CP Login redirection but is not displayed, instead gives me a "Diagnose Connection Problems" error page.  The address bar clearly shows the CP Login address.
At that moment, was was your IP address of the Win 7 PC  ? Who gave it to you (was it pfSEnse who gave it - check wth the pfSense DHCP Lease list and log)
What is the gateway IP ? (THis IP should be the one that pfSene uses as the Captive portal).
What is / are your DNS ?

Offline jetberrocal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 258
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #11 on: June 13, 2016, 03:12:08 pm »
The WEin 7 PC is a Domain attached computer. The Domain Controller is DC/DNS/DHCP Server.  The PC IP is given by the DC.  The gateway IP is the pfsense server IP.
Pfsense DNS is on default configuration.  When CP is off the PC gets the DNS resolution from the DC succesfully. The DC gets the DNS resolution from pfsense also.  I made the IP and the name of the pfsense server an Allowed IP/Host in CP.

Some times Chrome does not redirect either when openned.  I have to write in the address bar the http address manually to trigger the CP redirection.  I guess that is because chrome tries to get the home page from its cache.

Some time IE redirects to CP Login, but after login it fails with a no connection error.

Online Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #12 on: June 13, 2016, 03:42:07 pm »
The WEin 7 PC is a Domain attached computer. The Domain Controller is DC/DNS/DHCP Server.  The PC IP is given by the DC. ......

Domain what where ???

From what I made of it when pfSEnse + Captive portal was made :
An interface (NIC) on which the captive portal is running.
A wire from this NIC to a switch.
This switch goes to wall-mounted RJ45 plugs (back then, some devices didn't have Wifi build in !) and a bunch of Access Points (wire to radio devices).
My visitors bring allong there PC / Pad / Phone / whatever (a basic BJOD).

Example : by a NEW Dell portable - Phone or whatever. Unwrap it. Connect to the Wifi network. pfSense portal kick in - and it works.

Now, back to your 'domain' (from Microsoft ?) PC. This isn't a typical BJODevice ......

Do de test yourself : Your smartphone - the AP and your pfSense portal => That works ....



Offline jetberrocal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 258
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #13 on: June 13, 2016, 04:31:13 pm »
I am currently in testing.  I have a Virtual network of DC and PC in LAN side and pfsense VM with fixed IP on LAN side and WAN DHCP assigned IP.  CP listens in LAN interface. DC (Windows 2003 server) has Firefox, Chrome, and IE 8.0 browsers, PC (Win 7) has Chrome and IE 8.0 browsers.  There are no wifi clients.

Offline jetberrocal

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 258
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: I can't get Captive Portal login page in any browser else Firefox
« Reply #14 on: June 13, 2016, 05:05:42 pm »
Notice that now, when CP Login is shown successfully, after doing the Login the PC fails to ping external sites (www.google.com) like being blocked.  I checked the CP status and the MAC address of the PC is registered successfully and active. So it should not be blocked.