Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?  (Read 2840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline neilgreene

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #15 on: May 16, 2017, 06:56:03 pm »
Working for me as well. 

Offline maverick_slo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 829
  • Karma: +40/-3
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #16 on: May 18, 2017, 04:51:29 am »
It`s working here as well but...
See attached screen.
Why on LAN traffic is doubled?

Offline xpxp2002

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #17 on: May 21, 2017, 12:56:56 pm »
Updated to 2.4.0.b.20170520.1905, but traffic graph is still blank. Is there another step needed to fix?

Offline pfBasic

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1021
  • Karma: +139/-22
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #18 on: May 21, 2017, 01:28:12 pm »
hmmmm, I'm on that version as well and traffic graphs are working fine for me.

Offline PiBa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 843
  • Karma: +133/-1
  • PiBa-NL(on IRC)
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #19 on: May 21, 2017, 01:44:04 pm »
Clear browser cache? Ctrl+F5 ?

Offline xpxp2002

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #20 on: May 21, 2017, 01:47:49 pm »
Clear browser cache? Ctrl+F5 ?
Thanks, that worked. Didn't think about it since I tried two different browsers, one of which hasn't been used to access pfSense in a long time. Figured cache would've expired or been cleared by now.

Offline shimano

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #21 on: January 29, 2018, 02:35:53 pm »
This issue still persists, i have 2.4.2 and Traffic Graph is blank and Retrieving CPU data wheel is spinning forever.

Is there any fix for this ? :(

Offline PiBa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 843
  • Karma: +133/-1
  • PiBa-NL(on IRC)
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #22 on: January 29, 2018, 03:33:41 pm »
There is no fix as there isn't anything reproducible broken (that i know of anyhow).

You will have to investigate a bit more to find why it is not working on your machine. Check browser developer network tab are there any javascript errors? Do requests for ifstat.php get a valid reply? Did already try to clear browser cache right?

Offline shimano

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #23 on: January 29, 2018, 04:09:59 pm »
I did clear browser cache, no java errors, tried on 3 different computers, tried on my iphone, macbook pro, windows pc, linux laptop, tired in incognito i don't think its a browser problem :(

Offline PiBa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 843
  • Karma: +133/-1
  • PiBa-NL(on IRC)
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #24 on: January 29, 2018, 05:07:13 pm »
Is the request for ifstats.php send by the timer in the browser? What interfaces are requested? And what does it return?

Offline shimano

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #25 on: January 29, 2018, 05:22:19 pm »
Can you help me identify this ifstat.php request ? where should i look for it ? in this scenarie no widget would refresh, i cannot move any widget or close any widget, only way to make things work again si to ingo Traffic Graphs config, and remove all the interfaces from being shown there, then everything starts to work again and Traffic Graphs is hidden.

Offline PiBa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 843
  • Karma: +133/-1
  • PiBa-NL(on IRC)
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #26 on: January 29, 2018, 05:30:58 pm »
In chrome you would press F12, then on network tab you could filter on the name ifstats and a new requests would show there. Possibly refresh the page with F5 to be sure everything gets shown.. Click one of those ifstats requests and you will be able to view the headers of the send request and also the response, make sure it looks valid from begin with a { until the end }.

Offline shimano

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #27 on: January 30, 2018, 12:57:26 pm »
Thank you very much for your help ! i did like you told me and there seems to be no response at all from ifstats, please check out the image.

Let me know what you think.

Offline PiBa

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 843
  • Karma: +133/-1
  • PiBa-NL(on IRC)
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #28 on: January 30, 2018, 01:07:11 pm »
no java errors
Perhaps no java error..
But your screenshot shows at the bottom some 'red' text in the 'console' tab, that surely looks like a Javascript error ;). (p.s. Java is not related to Javascript..)

Can you copy that text in full into a code # block here on the forum? It might help tell whats going on..

Offline shimano

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Traffic Graphs Broken in 2.4.0.b.20170512.1940?
« Reply #29 on: January 30, 2018, 01:26:07 pm »
Sure thing ! that is what i noticed that are some errors there and why i did capture them in in the screenshot, here they are in all their glory !


Code: [Select]
Uncaught SyntaxError: Invalid or unexpected token
traffic-graphs.js?v=1510914901:162 Uncaught ReferenceError: nv is not defined
    at String.<anonymous> (traffic-graphs.js?v=1510914901:162)
    at Function.each (jquery-1.12.0.min.js?v=1510914902:2)
    at draw_graph (traffic-graphs.js?v=1510914901:141)
    at graph_init (traffic-graphs.js?v=1510914901:59)
    at (index):1120
    at HTMLDocument.<anonymous> (pfSense.js?v=1513000593:261)
    at i (jquery-1.12.0.min.js?v=1510914902:2)
    at Object.fireWith [as resolveWith] (jquery-1.12.0.min.js?v=1510914902:2)
    at Function.ready (jquery-1.12.0.min.js?v=1510914902:2)
    at HTMLDocument.K (jquery-1.12.0.min.js?v=1510914902:2)