The pfSense Store

Author Topic: Välja enheter som går via vpn  (Read 675 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lindererik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Välja enheter som går via vpn
« on: June 11, 2017, 01:49:09 am »
Jag skulle vilja ha hjälp med att ställa in så vissa enheter inte går via min vpn, har några enheter som tv och androidsticka som jag vill ska gå direkt via wan. Och just nu går all trafik genom vpn

Tänk på att jag är ganska ny på detta så förklara gärna utförligt och enkelt.  =)

Offline dr__swe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Välja enheter som går via vpn
« Reply #1 on: June 14, 2017, 07:00:56 am »
det finns lite olika sätt med det lättaste är att gå till firewall/rules/ välj vilken du vill ha.
Och lägga till det ipnumret med en rule att pass sen kan du gå ner till advanced tryck på denna den letar du upp gateway, och lägger in den gateway du vill

Offline lindererik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Välja enheter som går via vpn
« Reply #2 on: June 26, 2017, 12:48:09 am »
vilken ska jag gå in under och lägga till ?

    Floating  WAN   LAN   OPT1    OpenVPN

Offline dr__swe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Välja enheter som går via vpn
« Reply #3 on: June 28, 2017, 02:28:59 am »
LAN

Offline lindererik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Välja enheter som går via vpn
« Reply #4 on: June 30, 2017, 09:15:31 am »
Är helt ute och cyklar, skulle du kunna skriva utförligt hur jag ska göra ? låt oss säga att jag vill ha ip 192.168.1.10, 192.168.1.11, 192.168.1.12 & 192.168.1.13 som ska gå över wan och inte vpn

Offline dr__swe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Välja enheter som går via vpn
« Reply #5 on: July 02, 2017, 03:31:00 pm »
ok jag var lite otydlig gå till firewall sen trycker du på LAN. Sen skall du trycker du på Add, sen går ner till  Source väljer in singel host i fönstret. då kan man skriva det ip numer som skall vara utanför.Sen skrollar du ner till Gateway där väljer du den Gateway du vill. Sen är det bara att spara

Offline mickebo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Välja enheter som går via vpn
« Reply #6 on: October 23, 2017, 03:35:18 pm »
så här gjorde jag i 2.3.4 och det funkade fint.
nu har jag uppdaterat till 2.4 och det funkar inte alls.

nåt gör jag fel

har 2 vpn klienter som är aktiverade och har ip adresser
enda sättet jag kan använda den som gjordes som nr2 är att avaktivera nr1

troligen nåt dumt och enkelt, men vad....

edit: jodå... Enable automatic outbound NAT for Reflection var inte aktiverad.
« Last Edit: October 23, 2017, 04:01:51 pm by mickebo »