pfSense Support Subscription

Author Topic: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT  (Read 509 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Chrismallia

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 256
  • Karma: +19/-4
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #15 on: September 13, 2017, 12:33:31 pm »
Why aren't you  setting  pfsense to update ddns any time the IP changes ?  thats all you have to do to keep using dynamic IP

Offline AnointedOne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #16 on: September 13, 2017, 04:02:55 pm »
Quote
Why aren't you  setting  pfsense to update ddns any time the IP changes ?  thats all you have to do to keep using dynamic IP

The DDNS service is from the camera manufacturer. If I can set pfSense to use the service that would be great. Is there a tutorial on how to set it up if possible?

https://myq-see.com/ That's the website

Offline remlei

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #17 on: September 14, 2017, 12:33:32 am »
check your IP camera if it has something like a polling task that checks your wan ip every x minutes. if those IP cameras doesnt have that feature, those IP camera probably suck ask the manufacturer to fix that.

and since you paid for DDNS service (I dont know why you would since there's a lot of free DDNS service out there anyway) ask them how to integrate the DDNS service to pfsense.

Offline AnointedOne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #18 on: September 14, 2017, 06:46:41 am »
Quote
check your IP camera

Not IP cameras (sadly)

Quote
since you paid for DDNS service

The service is free with the product (but yea guess in a way it is paid for)

Quote
there's a lot of free DDNS service out there anyway

Will check online but you recommend? Desperate here.

UPDATE
For a quick fix, I reset the modem again, set in bridged mode and directly connected to the linksys. WAN IP is shown as my public IP online. Decided to work "normally" for some reason but still getting hiccups with that ddns thing. Worked fine last night when i tested it at home but now.......in and out x.x

UPDATE 2
I took the pfsense PC to my home to do further troubleshooting and diagnostics. And again my public ip matches my pfsense WAN IP. Lol This is a odd things that's happening here. Right now, I'm going to monitor it and I have isolate the issue either to the modem or linksys (thoughts are pointing to the modem for me personally)
« Last Edit: September 14, 2017, 10:19:57 am by AnointedOne »

Offline Chrismallia

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 256
  • Karma: +19/-4
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #19 on: September 15, 2017, 07:53:04 am »
Just setup pfsense to update you ddns account anytime the IP changes.   

NO-IP is free https://www.noip.com/



Tutorial   https://turbofuture.com/computers/How-to-Configure-Dynamic-DNS-in-pfSense

« Last Edit: September 15, 2017, 07:59:12 am by Chrismallia »

Offline AnointedOne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #20 on: September 18, 2017, 07:04:48 pm »
Just setup pfsense to update you ddns account anytime the IP changes.   

NO-IP is free https://www.noip.com/


Tutorial   https://turbofuture.com/computers/How-to-Configure-Dynamic-DNS-in-pfSense

Ok thanks. I setup pfSense already with the DDNS but I took the machine to my home to troubleshoot certain issues I was experiencing. Got one more thing to solve, then all should be good. My public IP is operating good, matching my WAN IP on pfSense. So after I resolve one more issue, I will be bringing it back. Thanks

Offline AnointedOne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #21 on: September 29, 2017, 10:08:23 am »
Just setup pfsense to update you ddns account anytime the IP changes.   

NO-IP is free https://www.noip.com/



Tutorial   https://turbofuture.com/computers/How-to-Configure-Dynamic-DNS-in-pfSense

Just wanted to say thanks for your input. I got it working properly now. It was even better than the DDNS Service the manufacturer provides. 

Offline Chrismallia

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 256
  • Karma: +19/-4
    • View Profile
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #22 on: September 29, 2017, 10:16:35 am »
"Just wanted to say thanks for your input. I got it working properly now. It was even better than the DDNS Service the manufacturer provides."

Very glad  to hear it, even happier got it working for a church   ;)

Offline chpalmer

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1741
  • Karma: +92/-3
    • View Profile
    • Home of Cablenut
Re: pfSense with ARRIS MODEM and Linksys E900 DDWRT
« Reply #23 on: September 29, 2017, 11:58:59 am »

What model of modem?
http://badmodems.com/


Puma modems will bog down with lots of UDP traffic and cause issues similar to yours.
P.S. statements made by me are not necessarily condoned by the management of this fine organization.  http://badmodems.com