pfSense Gold Subscription

Author Topic: Add snapshots to a post on the pfSense forum  (Read 280 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Michel-angelo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Add snapshots to a post on the pfSense forum
« on: October 25, 2017, 11:16:44 am »
I can see that it is quite mandatory to add pictures like snapshots of the webGUI when posting a question of a solution. What is the recommend method for doing that ?

Here is an example: I have just done a drawing of my network as was required by a pfSense grizzled veteran. I reduced it to a jpeg 969 x 960 px image. in the insertion point below, I use the button "insert image"



I then attach the file using "Attachments and other options" to this post.

What should I have done for the image to appear in the post ? TIA


Offline KOM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5412
  • Karma: +674/-19
    • View Profile
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #1 on: October 25, 2017, 11:35:44 am »
Quote
What should I have done for the image to appear in the post ?

Your image already appears in your post.

Online johnpoz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14479
  • Karma: +1342/-200
  • Not a pfSense employee, they cannot fire me...
    • View Profile
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #2 on: October 25, 2017, 02:26:28 pm »
This seems to have come up a few times as of late..

I think they are wanting to do

blah blah

image

blah blah blah etc..

For it to come up like that you need to use the insert img tags with url of your image in the tags

Code: [Select]
[img]http://something.domain.tld/image.jpg[/img]

For that to work though the reader of post has to be able to access the image.. Which can often fail depending on where they are viewing from... One of the proxies at work blocks many of the common image hosting sites..  So they don't come up if using that proxy, I would guess that many readers could run into the same problem if viewing posts from work locations ;)  Reading the forum is way better than real work most of the time heheheheh

I personally just like the images attached in the post. While it might not always make for easy reading flow of the post.. It pretty much is sure that images can be viewed by anyone that can get to forum.pfsense.org in the first place...  And is way better then user that post just a link to the image somewhere without even putting in the tags for inline viewing.

Your also sure that the image will be there down the line, in the chance that the image hosting site takes down the image or goes away or is not available at the time of reading, etc.
« Last Edit: October 25, 2017, 02:29:42 pm by johnpoz »
- An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools.
- Please don't PM me for personal help
- if you want to say thanks applaud or https://www.freebsdfoundation.org/donate/
1x SG-2440 2.3.4_p1 (work)
1x SG-4860 2.4.2-RELEASE-p1 (home)

Offline KOM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5412
  • Karma: +674/-19
    • View Profile
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #3 on: October 25, 2017, 03:16:46 pm »
Bah, that's wayyy too much hassle.  Just attach them and then reference them numerically or something.

Offline Jailer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 399
  • Karma: +54/-2
    • View Profile
    • Bored Guy Blog
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #4 on: October 25, 2017, 03:51:28 pm »
SMF 2.0.x doesn't support inline images. As @johnpoz has stated they have to be hosted off site and inserted with img tags to be viewed inline.

If inline images are a must then I highly recommend chevereto. The dev recently added a plugin that supports multiple forums, including SMF, and makes it super easy for users to insert inline images.

Offline jahonix

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2444
  • Karma: +146/-14
  • volunteer since 2006
    • View Profile
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #5 on: October 25, 2017, 05:24:10 pm »
SMF 2.0.x doesn't support inline images.

Really, so this isn't possible:




Unfortunately, SMF doesn't seem to know about this restriction.  ;)


Edit:
Played with some additional parameters like {img width=150}URL{/img}
https://wiki.simplemachines.org/smf/Img

This would be nice to have:
http://www.smfhelp.com/index.php?topic=72.0
Jared?
« Last Edit: October 25, 2017, 05:34:52 pm by jahonix »
Chris

The issue with IPv6 jokes is that almost no one understands them and no one is using them yet.

Offline KOM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5412
  • Karma: +674/-19
    • View Profile
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #6 on: October 25, 2017, 06:54:53 pm »
Linking offsite is bad because the site or the images can vanish without warning, making the post incoherent.  So many times I've search for a technical answer from the past, only to find all the image links broken.

Offline Jailer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 399
  • Karma: +54/-2
    • View Profile
    • Bored Guy Blog
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #7 on: October 25, 2017, 06:59:13 pm »
Really, so this isn't possible:

Not without a mod.

This would be nice to have:
http://www.smfhelp.com/index.php?topic=72.0
Jared?

There's a mod for that too.

Offline Jailer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 399
  • Karma: +54/-2
    • View Profile
    • Bored Guy Blog
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #8 on: October 25, 2017, 07:20:57 pm »
Linking offsite is bad because the site or the images can vanish without warning, making the post incoherent.  So many times I've search for a technical answer from the past, only to find all the image links broken.

That's why you run the photo hosting script on the same server as the forum. If the forum is up the pics are up. Plus it gives you more control over included pics so your average user with 110 megapixel super duper new phone isn't complaining at why he can't get a 15MB pic to load in his post.

Yup, pet peev..........

Offline Michel-angelo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Add snapshots to a post on the pfSense forum
« Reply #9 on: October 26, 2017, 02:42:10 am »
My thanks to all of you for this avalanche of useful replies. Yes, my intent was as restated by johnpoz. I understand the image file needs to be in the forum and the reason for that. Also, it must not be too heavy but readable: 1000px width seems to be an acceptable compromise. For more than one images, I will use reference numbers inserted in the text at the appropriate position as suggested. Thanks.