pfSense Gold Subscription

Author Topic: First time installation hanging  (Read 177 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Wickedjaw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
First time installation hanging
« on: November 09, 2017, 10:16:29 pm »
Hello, first time pfSense user here. I just picked up a ZOTAC ZBOX-CI327NANO-U Intel Celeron N3450 (https://www.zotac.com/us/product/mini_pcs/ci327-nano) w/8GB RAM and 120GB SSD. I seem to be getting a hang on a first time install in single-user mode. The image being used to install is pfSense-CE-memstick-2.4.1-RELEASE-amd64.img on a USB stick.

At first it appeared to hang on the following boot line:

Timecounter "HPET" frequency 19200000 Hz quality 950

After then upgrading the BIOS to latest just to be sure and then enabling the "verbose" mode, I see the following

.
.
.
Timecounter "HPET" frequency 19200000 Hz quality 950
....(skipping a few lines starting with msi: routing...).....
msi: routing MSI-X IRQ 262 to local APIC 2 vector 50
msi: routing MSI-X IRQ 263 to local APIC 4 vector 49
msi: Assigning MSI-X IRQ 256 to local APIC 0 vector 52

Any idea on how to make it past this point? I tried disabling the other SATA drive in BIOS just for fun, no luck there.

Offline Birke

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: First time installation hanging
« Reply #1 on: November 10, 2017, 02:12:28 am »
i have the same zbox and had the same problems.
i installed it in safe mode and started it in safe mode the first time.
after that i set some options, but i dont remember them all atm. i will post my config later when i get home.

Offline haiko

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: First time installation hanging
« Reply #2 on: November 10, 2017, 10:54:25 am »
as mentioned in the last post, here is my /boot/loader.conf.local:
Code: [Select]
hint.sdhci_pci.0.disabled=1
hint.sdhci_pci.1.disabled=1
legal.intel_iwi.license_ack=1
legal.intel_ipw.license_ack=1
hint.hpet.0.clock=0
kern.ipc.nmbclusters="262144"
hw.re.fc_setting=0
hw.re.rxd=2048
hw.re.txd=2048
net.pf.states_hashsize=524288
net.pf.source_nodes_hashsize=524288
hw.re.rx_process_limit="-1"
hw.re.tx_process_limit="-1"
net.inet.tcp.syncache.hashsize="2048"
net.inet.tcp.syncache.bucketlimit="16"
net.inet.tcp.syncache.cachelimit="32768"
hw.re.enable_msix=0
hw.pci.enable_msix=0
machdep.disable_msix_migration=1
net.inet.tcp.tso=0

Offline Wickedjaw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: First time installation hanging
« Reply #3 on: November 10, 2017, 11:41:08 am »
Thank you! I'll give this config a shot