The pfSense Store

Author Topic: unable to access web ui through local ip  (Read 175 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline asankacgl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
unable to access web ui through local ip
« on: November 22, 2017, 02:41:45 am »
Hi wondering someone can help me,

I am running a pfsens VM in a pool of vms and it has only one intrface (a limitation on the provisioning side, apart from webui rest is function properly) marked as WAN. WAN interface is associated with just one ip (192.168.15.1) and talk to a gateway (192.168.15.254) in the same range.

I am able to access webui from outside of the network but from with in 192.168.15.0/24 it gives unable to access the server but I am able to ping 192.168.15.1

Currently the server is fully open from firewall!

Thanks and Regards

Asanka
« Last Edit: November 22, 2017, 03:26:03 am by asankacgl »

Offline asankacgl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: unable to access web ui through local ip
« Reply #1 on: November 22, 2017, 03:27:01 am »
Hi below is a packet capture output, browser times out at the end

14:52:09.284853 IP 192.168.13.32.54204 > 192.168.15.1.80: tcp 0
14:52:09.284906 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 0
14:52:09.285138 IP 192.168.13.32.54204 > 192.168.15.1.80: tcp 0
14:52:09.285242 IP 192.168.13.32.54204 > 192.168.15.1.80: tcp 288
14:52:09.285252 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 0
14:52:09.304514 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:09.304529 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 683
14:52:09.304716 IP 192.168.13.32.54204 > 192.168.15.1.80: tcp 0
14:52:09.534558 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:09.794591 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:10.114515 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:10.554520 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:11.234515 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:12.394532 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:14.514500 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:18.554533 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:26.434541 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:41.994536 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:52:57.554546 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:53:13.114532 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 1448
14:53:28.693534 IP 192.168.15.1.80 > 192.168.13.32.54204: tcp 0

Thanks and Regards

Asanka

Offline Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: unable to access web ui through local ip
« Reply #2 on: November 22, 2017, 07:50:11 am »
..... WAN interface is associated with just one ip (192.168.15.1) and talk to a gateway (192.168.15.254) in the same range.
I am able to access webui from outside of the network but from with in 192.168.15.0/24 it gives unable to access the server but I am able to ping 192.168.15.1
So WAN, LAN, everything is here : 192.168.15.0/24 .... You is well, this will never works.


Try this : keep LAN on 192.168.1.0/24 - pfSense LAN using 192.168.1.1 and your WAN on 192.168.15.1

Offline asankacgl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: unable to access web ui through local ip
« Reply #3 on: November 23, 2017, 02:51:21 am »
Hi Gertjan, thank you for the reply

There is only one interface on this VM, which is ladled as WAN, only thing that is not working for me is WebUI. Which can be accessed from any other network apart from its own

Best Regards

Asanka

Offline Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2147
  • Karma: +165/-9
    • View Profile
Re: unable to access web ui through local ip
« Reply #4 on: November 23, 2017, 09:21:11 am »
pfSense needs 2 interfaces at least : LAN (first) and a WAN to be useful.

Offline asankacgl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: unable to access web ui through local ip
« Reply #5 on: November 23, 2017, 09:51:16 am »
Hi Gertjan,

I have few isolated virtual environments using vlans and this is one of those. Each isolation is connected to a remote site using pfsense tunnel (openvpn) using same configuration as the one that I am having issues with WebUI. I double checked and compared the configuration, seems identical.

Thanks and Regards

Asanka