pfSense Support Subscription

Author Topic: Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu  (Read 166 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aristor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • http://www.proakademi.net
Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu
« on: December 06, 2017, 06:34:07 am »
Merhaba,

2.4.2 sürümü kuruludur. Gerekli bütün ayarları yaptım ama filitrelemelerde düzensizlik var. Mesela target categorylere yasaklı kelimeleri ekledim ama çalışmıyor. Porno, kumar, hack gibi bir çok kategoriyi yasakladım. Loglara baktığımda denemelerim içinde sadece turkhackteam.org engellemiş. Ekte ayarlarımda mevuttur. Proplem nedir? Nasıl sağlıklı bir şekilde çalıştırabilirim.

https://i.hizliresim.com/1GlL1B.png
https://i.hizliresim.com/LOWyk0.png
https://i.hizliresim.com/rJo3Wa.png
https://i.hizliresim.com/7yrq9L.png
https://i.hizliresim.com/POZ08d.png

Teşekkürler.

Offline akgngr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu
« Reply #1 on: December 07, 2017, 03:48:50 am »
Bu sıkıntı bende de vardı aynı sürümü kullanıyorum. Ben Pfsenseyi factory default yapıp tekrar ayarladım ve şimdi sıkıntısız yasaklama yapıyorum.

Offline aristor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • http://www.proakademi.net
Re: Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu
« Reply #2 on: December 07, 2017, 07:02:09 am »
Bu sıkıntı bende de vardı aynı sürümü kullanıyorum. Ben Pfsenseyi factory default yapıp tekrar ayarladım ve şimdi sıkıntısız yasaklama yapıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Factory Default hiç yapmadım. Tam olarak nasıl yapılıyor, yüklediğim paketler tamamen siliniyor mu?

Offline huseyinkeles

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu
« Reply #3 on: December 07, 2017, 02:13:26 pm »
Factory default u konsol bölümünde yapabilirsin. ama temiz kurulum her zaman daha iyidir, squid deki sorun ise, kurallarını yazdıktan sonra her seferinde "APPLY" yapman gerekiyor.

Offline aristor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • http://www.proakademi.net
Re: Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu
« Reply #4 on: December 08, 2017, 10:48:55 am »
Factory default u konsol bölümünde yapabilirsin. ama temiz kurulum her zaman daha iyidir, squid deki sorun ise, kurallarını yazdıktan sonra her seferinde "APPLY" yapman gerekiyor.

her seferinde reply de yapıyorum.

reel örnek vermek gerekirse porn deny ama google porno yazıp çıkan sonuçlara tıkladığımızda sayfalar açılıyor.

Yasaklı kelimeler hazırladım, bu kelimeler alan adını mı denetliyor yoksa içeriğe göre mi?

Teşekkürler.

Offline aristor

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • http://www.proakademi.net
Re: Squid ve SquidGuard Web Filitreleme Sorunu
« Reply #5 on: December 12, 2017, 03:09:27 am »
Biraz inceleme yaptım ve ilginç durumlarla karşılaştım.

Örneğin news, hacking biri kategoriler düzgün çalışıyor. news deny ediyorum milliyet, hürriyet gibi sitelere block koyuyor.

ama nedense porn kategorilerinde aynı şeyi yapmıyor.

Bana pfsense içni tahsis ettikleri kasada 4 gb ram var. 2 gb 667, 2 gb 800 müş. freakns farkından mı acaba ramları pfsense verimleri kullanamıyor diye düşündüm ve 800 olanı bıraktım. Tabi durum değişmedi. Bir fikri olan var mı? Teşekkürler.