pfSense Gold Subscription

Author Topic: Remove old packet capture files?  (Read 117 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Verta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Remove old packet capture files?
« on: December 11, 2017, 03:12:10 pm »
Hi all,

Hope fully this is a simple question to answer. Is there any way to remove old packet capture files created via the GUI? I have a 1GB capture just sitting in flash on a SG-3100 which is filling up a lot of the limited space.

Thanks,
Verta

Offline NogBadTheBad

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 431
  • Karma: +40/-0
    • View Profile
Re: Remove old packet capture files?
« Reply #1 on: December 11, 2017, 03:21:17 pm »
NB The capabilities offered here can be dangerous. No support is available. Use them at your own risk!

Diagnostics -> Command Prompt

If you do a ls ~ you'll see packetcapture.cap

Then do a rm  ~/packetcapture.cap I'd have rather told you to do a rm -i ~/packetcapture.cap, but the command prompt isn't interactive.

You could also ssh to the device and do the rm from the shell.

Offline Derelict

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9596
  • Karma: +1089/-309
    • View Profile
Re: Remove old packet capture files?
« Reply #2 on: December 11, 2017, 04:47:11 pm »
Or just start and stop another capture. Set number of packets to 1 or something or capture on an interface with insignificant traffic.
Las Vegas, Nevada, USA
Use this diagram to describe your issue.
The pfSense Book is now available for just $24.70!
Do Not PM For Help! NO_WAN_EGRESSTM

Offline Verta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Remove old packet capture files?
« Reply #3 on: December 12, 2017, 12:53:55 pm »
Thanks both. I feel so silly for not thinking of starting a new pcap with a small count  :o