Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: Configureing hardware(switch and wifi lan)  (Read 178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Suddi7

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Configureing hardware(switch and wifi lan)
« on: December 15, 2017, 07:20:58 pm »
So i'm trying to set up my home network into my pfsense box. I will plug all my ethernet connected computers into the switch but I have a wireless computer that needs to connect too. How can I hook it up to the network. I have a Linksys1200ac wifi router but it seemed to give trouble in dhcp off mode, thats why I bought a switch. So has anyone got any ideas? Router to switch; which ports?

Offline gjaltemba

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 333
  • Karma: +24/-2
    • View Profile
Re: Configureing hardware(switch and wifi lan)
« Reply #1 on: December 15, 2017, 07:45:29 pm »
Try to set your linksys internet setting to Bridge Mode and connect a lan port to your switch.

Offline Gertjan

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2422
  • Karma: +191/-9
    • View Profile
Re: Configureing hardware(switch and wifi lan)
« Reply #2 on: December 16, 2017, 02:19:46 am »
See also : https://forum.pfsense.org/index.php?topic=141404.msg772258#msg772258

As always :
Don't use the yellow port.
Give it a static IP - point it's gateway to pfSEnse LAN
Stop DHCP.
If possible, set it to AP only mode.
Done.