Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today  (Read 376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dbtech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« on: January 16, 2018, 09:11:38 am »
I upgraded this morning from 2.4.1 to 2.4.2_1, via WebUI, as normal. When it rebooted, it failed - it shuts down completely. If I pull the power on it and reapply, the blinky lights show activity for a few minutes then the box shuts down again.

Worse - I have no console. Meaning, the console is completely unresponsive. I've tried a couple different cables (they've always worked) and a couple different computers.

I don't know if complete reset will fix or not, but this is a horrible solution for me as I have a config that is going to take a while to do again (I normally have backups, but yup - I can't find the latest).

I don't even know what to ask, other than has anyone else experience anything like this? I see a couple other posts about failures after 2.4.2, but they aren't the same.

Offline dotdash

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1943
  • Karma: +101/-3
    • View Profile
Re: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« Reply #1 on: January 16, 2018, 09:59:10 am »
Did you update the BIOS? The clock chip could have fried, and without the updated BIOS, this renders the box unbootable.
If you can't get to the console, I'd call Netgate.

Offline ivor

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 723
  • Karma: +152/-135
    • View Profile
    • Netgate
Re: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« Reply #2 on: January 16, 2018, 11:15:25 am »
Please contact our support.

https://customercare.netgate.com/
Need help fast? Commercial support: https://www.netgate.com/support/

Offline moikerz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« Reply #3 on: January 22, 2018, 05:32:53 pm »
Hey I got the same behaviour. Did Support manage to resolve it?

Offline ivor

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 723
  • Karma: +152/-135
    • View Profile
    • Netgate
Re: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« Reply #4 on: January 22, 2018, 06:08:25 pm »
Do you have exactly the same symptoms? Have you tried connecting via console?
Need help fast? Commercial support: https://www.netgate.com/support/

Offline moikerz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« Reply #5 on: January 23, 2018, 12:19:08 am »
Same symptoms; no console output, two computers, two cables, no routing being performed, no access ... But just got approved for an RMA so I'll see how that works out. Thank goodness my backup was only done 2 weeks ago; a temp desktop is tiding me over.

Offline ivor

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 723
  • Karma: +152/-135
    • View Profile
    • Netgate
Re: SG-2440 bricked after 2.4.2_1 upgrade today
« Reply #6 on: January 23, 2018, 09:01:15 am »
Good to know you contacted our support. Thanks!
Need help fast? Commercial support: https://www.netgate.com/support/