Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: Sistemim Pfsense için yeterlimidir  (Read 130 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline x11onur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Sistemim Pfsense için yeterlimidir
« on: January 30, 2018, 12:44:35 pm »


Ram kullanımı fazla gibi geldi bana ama, squidproxy den olabilirmi acaba ?

Offline tuzsuzdeli

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1794
  • Karma: +28/-0
    • View Profile
Re: Sistemim Pfsense için yeterlimidir
« Reply #1 on: January 31, 2018, 12:34:55 am »
Yüzde 22 fazla değil. Zaten bu değer ne kadar fazla olursa sistemi o kadar efektif kullanıyorsunuz demektir, ben olsam bilakis bu değer düşükse rahatsız olurdum.
Kullanmayacağım ram'i niye takıyorum ki makineye  :)

squid teknik olarak zaten en fazla ram'in 50%'sini kullanır.
Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

Offline ucribrahim

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sistemim Pfsense için yeterlimidir
« Reply #2 on: January 31, 2018, 12:36:41 am »
Süreçleri kontrol et. Hangi süreç ne kadar memory,cpu vb. kullanıyor görebilirsin.

pfsense# top

Diagnostics > System Activity
” Online pfSense Firewall & Router Eğitimi | www.udemy.com/pfsense-training “