pfSense English Support > CARP/VIPs

Multiple Carp Clusters - Conflicting

(1/1)

smaxwell2:
Hi All  :D

Got an issue with what should be a relatively simple setup.

I have a site with a BTNet Leased Line with a BTNet Cisco Router with a /27 Public IPv4 Address Range

This BTNet Cisco Router is connected to a Layer 3 Managed Switch into an "External" VLAN 101

##########                    #############                          #############
# BTNet Cisco #---------------# Netgear GS724T #--------------------# Netgear GS724T #
##########                    #############                          #############
                                                       |                                            |                          |
                             pfSENSE CARP HA (Multiple IP)             ZyXEL USG 50            pfSENSE CARP HA (Single IP)
                                       VHIDS 1 to 50                    Single Router no CARP            VHID 150

The above setup has been working perfectly until I added the additional pfSense CARP HA Cluster (on the right)

As soon as I did this, it knocks the ZyXEL USG 50 offline, almost like the new pfSense CARP Cluster has an IP Conflict with the ZyXEL USG 50. You will get Internet access for 30 seconds behind the ZyXEL USG 50, then it will drop, and the same behind the new pfSense CARP HA Cluster

I do not have any IP Address Conflicts what so ever.

I have also checked on both Managed Switches and there are no duplicate MAC Address entries within the ARP Table.

Can anyone tell me if I am missing anything stupid here ?

Thanks in advance

Cheers, Scott





Navigation

[0] Message Index

Go to full version