The pfSense Store

Author Topic: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems  (Read 10731 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sullrich

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5110
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
    • pfSense
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 PHP bug???
« Reply #15 on: September 17, 2009, 08:53:38 pm »
when captive portal first starts to crash i get this bug under captive portal status

Warning: file(/var/db/captiveportal.db): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/www/status_captiveportal.php on line 60 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/www/status_captiveportal.php on line 61


and i can get this to repet if you have anything for me to try  :'(

thanks  :D



How exactly can you repeat it?

I just fixed this.  For some brain-dead reason the captive portal enable function was zapping the captiveportal.db and it would not get recreated until the captive portal prune routine was run (every 1 minute).   This would surely cause some issues.


Offline 900mhzdude

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #16 on: September 21, 2009, 01:13:40 pm »
downloading it now Thanks!  ;D

Offline 900mhzdude

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #17 on: September 21, 2009, 04:16:59 pm »
using build pfSense-1.2.3-20090921-0655.iso.gz on a live cd

is working grate! THANK YOU!   ;D

i am not able to get a error so far but will be doing some hard tests on it in the next few days
ill keep you updated

Offline sullrich

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5110
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
    • pfSense
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #18 on: September 21, 2009, 09:10:39 pm »
using build pfSense-1.2.3-20090921-0655.iso.gz on a live cd

is working grate! THANK YOU!   ;D

i am not able to get a error so far but will be doing some hard tests on it in the next few days
ill keep you updated

Thanks, this is the only thing we are waiting on before releasing RC3.

Offline sullrich

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5110
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
    • pfSense
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #19 on: September 23, 2009, 03:08:27 pm »
Can we get an update to the problem?   Is the CP still working correctly?

Offline 900mhzdude

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #20 on: September 23, 2009, 04:46:48 pm »
so far yes but we only have 1 PC on the pfsense box at this time

we are having a hard time installing PFsense on our server box

supermicro MBD-PDSBM-LN2+-0 with a intel 2.80GHz E6300

but this happens with all Pfsense builds so nothing to do with 1.2.3

i would say go ahead and release RC3 do to i can not make CP stop working

i was going to make sure by putting it live but we are having a hard time with hardware
sorry ;(

Offline sullrich

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5110
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
    • pfSense
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #21 on: September 23, 2009, 04:52:10 pm »
OK thanks.

Please start a thread concerning your hardware issues and email me a link.  Thanks. sullrich@gmail.com

Offline 900mhzdude

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #22 on: September 23, 2009, 04:55:58 pm »
here is the link...i sent it to your e-mail also

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,19335.msg99576.html#msg99576

Offline pk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #23 on: September 24, 2009, 01:07:58 am »
I installed build 09-22 yesterday, and deployed it on my WISP this morning.  I still see the lock file in /tmp, but I don't see anyone having problems.  I used to see lock errors in the logs, but nothing today.  Seems to be working well.  I currently have about 50 users using the system.

Offline 900mhzdude

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #24 on: September 24, 2009, 07:35:13 am »
what do you mean you still see the lock file in /tmp?

do you mean you see it in the tmp folder but is not doing any harm...or being a pain?

thanks

Offline cmb

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6333
  • Karma: +0/-0
    • LinkedIn
    • Twitter
    • View Profile
    • Chris Buechler
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #25 on: September 25, 2009, 07:15:15 pm »
The lock file will always be there. The locking mechanism was changed again a week or two ago because of a different problem that semaphores caused, due to either PHP or FreeBSD bugs or a combination of the two. The lock file never gets removed, it's either locked or not locked with flock(), its existence has nothing to do with the lock status.

It appears to be good now, RC3 is coming this weekend.

Offline 900mhzdude

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #26 on: September 28, 2009, 04:28:49 pm »
ok new router up and running with pfsense 1.2.3 RC3 but now.....

is there any way to do CAPTIVE Portal on multiple vlan's???  :'(

we have 19 vlan's and we would like to set it up so that when
someone dose not pay there bill radius will forward them to
a captive portal VLan or something like that.....any ideas?


thanks  :)

Offline cmb

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6333
  • Karma: +0/-0
    • LinkedIn
    • Twitter
    • View Profile
    • Chris Buechler
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #27 on: September 29, 2009, 10:51:07 am »
is there any way to do CAPTIVE Portal on multiple vlan's???  :'(

do it upstream of the VLAN router.

Offline pk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Pfsense 1.2.3 RC2 captive portal problems
« Reply #28 on: October 06, 2009, 12:02:34 am »
what do you mean you still see the lock file in /tmp?
do you mean you see it in the tmp folder but is not doing any harm...or being a pain?

Sorry, been busy.  Since upgrading to 9-22 everything has been good.  No reports of login problems, no slowdowns, and I can always get to the web admin.  Looks like it's fixed.

On a side note my Ubnt PS2 just got a fix for PPPoE.  Connected right up no problem.  So both my PPPoE customers and my CP customers are happy... finally! ;-)