pfSense Gold Subscription

Author Topic: latest snapsot wireless bridged as well as static not working  (Read 26715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline matrix200

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: latest snapsot wireless bridged as well as static not working
« Reply #135 on: September 18, 2009, 06:47:59 am »
Thanks, I will check it next time I need to reboot :)
Current network "hardware" :
Running a vm in Virtualbox 4.2.16 with a Trendnet usb adapter as wan interface.
Version 2.1RC0 snapshot from 19th of July.
VM Host running Centos 6.4

ALIX2C2 , 4 gigabyte disk cf card running 2.0 (official release) looks good.

Asus WL500GP version1  router with Oleg's firmware (retired).

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14976
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: latest snapsot wireless bridged as well as static not working
« Reply #136 on: September 18, 2009, 11:49:48 am »
ifconfig vr0 -txcsum

This fixed it for me too!  8)

What hardware are you using? ALIX? It would help to know the wireless driver and ethernet driver you are using. For me, it's ath0 and vr0.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline spock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: latest snapsot wireless bridged as well as static not working
« Reply #137 on: September 18, 2009, 12:25:08 pm »
ifconfig vr0 -txcsum

This fixed it for me too!  8)

What hardware are you using? ALIX? It would help to know the wireless driver and ethernet driver you are using. For me, it's ath0 and vr0.

It's an alix2c3. bridge0 contains vr0 and ath0, just like yours.

The problem for me was that whenever I did a cold or warm reboot of the alix, wireless clients would get an IP, they could communicate with other hosts on either LAN or WLAN, but not with the alix box itself (which also meant no internet access). I solved this by going into the options of the wireless interface and pressing save after each reboot, and it would all work again.

Now I have tried with 2 reboots, and running 'ifconfig vr0 -txcsum' have had the same effect as pressing save in interface options, it all worked like a charm again!

I'm currently running pfSense-1.2.3-512mb-20090917-0347-nanobsd, but this problem has been around for quite some time for me.
« Last Edit: September 18, 2009, 12:27:10 pm by spock »

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14976
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: latest snapsot wireless bridged as well as static not working
« Reply #138 on: September 18, 2009, 01:25:04 pm »
I'm also on ALIX (2d3) and had the same symptoms.

Not the first time I've heard of checksum offloading causing issues... Apparently it's not a universal problem though, so it's hard to tell which circumstances will call for turning it off.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14976
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: latest snapsot wireless bridged as well as static not working
« Reply #139 on: September 18, 2009, 07:45:34 pm »
Alternately, I suppose you could also just check the "Disable Hardware Checksum Offloading" option, which would have the same effect.

Not sure how that might impact the ALIX overall, if at all, but if it is problematic it might be better to leave it off anyhow.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!