Netgate m1n1wall

Author Topic: PPPOE broken  (Read 1105 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline _igor_

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 602
    • View Profile
PPPOE broken
« on: October 14, 2009, 03:26:56 pm »
PPPOE is broken, file /usr/local/sbin/mpd4 is missing.

Logs show this:

Oct 14 21:50:46 pfSense php: : The command '/sbin/ifconfig pppoe0 -ipfwfilter' returned exit code '1', the output was 'ifconfig: interface pppoe0 does not exist'
Oct 14 21:50:46 pfSense php: : The command 'sysctl kern.polling.enable=0' returned exit code '1', the output was 'sysctl: unknown oid 'kern.polling.enable''
Oct 14 21:50:46 pfSense php: : The command 'sysctl kern.polling.enable=0' returned exit code '1', the output was 'sysctl: unknown oid 'kern.polling.enable''
Oct 14 21:50:47 pfSense sshd[36012]: Server listening on :: port 22.
Oct 14 21:50:47 pfSense sshd[36012]: Server listening on 0.0.0.0 port 22.
Oct 14 21:50:47 pfSense sshlockout[36358]: sshlockout starting up
Oct 14 21:50:47 pfSense sshlockout[36358]: sshlockout starting up
Oct 14 21:50:47 pfSense kernel: bge1: link state changed to UP
Oct 14 21:50:49 pfSense php: : Creating rrd update script
Oct 14 21:50:50 pfSense php: : Resyncing configuration for all packages.
Oct 14 21:50:50 pfSense check_reload_status: check_reload_status is starting
Oct 14 21:50:52 pfSense login: login on ttyv0 as root
Oct 14 21:50:55 pfSense apinger: ALARM: wan(127.0.0.2)  *** down ***
Oct 14 21:51:10 pfSense check_reload_status: reloading filter
Oct 14 21:51:13 pfSense php: /status_interfaces.php: The command '/usr/sbin/arp -d -i pppoe0 -a' returned exit code '1', the output was 'arp: interface pppoe0 does not exist'
Oct 14 21:51:15 pfSense php: /status_interfaces.php: The command '/usr/local/sbin/mpd4 -b -d /var/etc -f mpd_wan.conf -l mpd_wan.links -p /var/run/pppoe_wan.pid pppoeclient' returned exit code '127', the output was '/usr/local/sbin/mpd4: not found'
Oct 14 21:53:11 pfSense php: /status_interfaces.php: The command '/usr/sbin/arp -d -i pppoe0 -a' returned exit code '1', the output was 'arp: interface pppoe0 does not exist'
Oct 14 21:53:13 pfSense php: /status_interfaces.php: The command '/usr/local/sbin/mpd4 -b -d /var/etc -f mpd_wan.conf -l mpd_wan.links -p /var/run/pppoe_wan.pid pppoeclient' returned exit code '127', the output was '/usr/local/sbin/mpd4: not found'
Oct 14 21:55:12 pfSense check_reload_status: syncing firewall

Tested with pfSense-2.0-ALPHA-ALPHA-20091011-2234

Offline _igor_

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 602
    • View Profile
Re: PPPOE broken
« Reply #1 on: October 15, 2009, 06:18:29 am »
After copying the missing mpd4 from a freebsd 8-package from the freebsd-server, new error appeared:

Oct 15 15:14:16 igorette php: /status_interfaces.php: The command '/usr/sbin/arp -d -i pppoe0 -a' returned exit code '1', the output was 'arp: interface pppoe0 does not exist'
Oct 15 15:14:18 igorette php: /status_interfaces.php: The command '/usr/local/sbin/mpd4 -b -d /var/etc -f mpd_wan.conf -l mpd_wan.links -p /var/run/pppoe_wan.pid pppoeclient' returned exit code '1', the output was '/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libpdel.so.0" not


So i think that more things are missing...