Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: SOLVED: 1.2.3-RC3 embedded not booting on alix 1c/ alix 1d/ alix3c3  (Read 19181 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Perry

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1152
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: 1.2.3-RC3 embedded not booting on alix 1c/ alix 1d/ alix3c3
« Reply #15 on: December 02, 2009, 05:39:25 am »
You could fill out a bug report http://redmine.pfsense.org/

Also if it's possible to get remote access to your box, you could join ##pfsense on IRC and ask for help.
/Perry
doc.pfsense.org

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 21409
  • Karma: +1437/-26
    • View Profile
Re: 1.2.3-RC3 embedded not booting on alix 1c/ alix 1d/ alix3c3
« Reply #16 on: December 02, 2009, 07:13:56 am »
There was a thread on the FreeBSD-stable list a week or two ago about the issue.

http://www.mail-archive.com/freebsd-stable@freebsd.org/msg106186.html

(We already have the patch mentioned in the thread, by the way)

Part of the problem is that this appears to be a FreeBSD issue, not necessarily a pfSense issue. There may not be anything that we can do about it, it may need to be fixed upstream:

http://doc.pfsense.org/index.php/Policy_on_FreeBSD_issues
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline keylevel

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: 1.2.3-RC3 embedded not booting on alix 1c/ alix 1d/ alix3c3
« Reply #17 on: December 02, 2009, 02:51:08 pm »
I've installed 1.2.3-RC3 on an Alix 3D3 (updated 3C3) and have had exactly the same problem.

I found that selecting the "no acpi" boot allowed the system to boot.

I then set the power management mode in the BIOS to APM and then re-installed (not sure if that was needed, but I changed the install media as well). This also boots ok.
Chris

Offline PeeZee

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 1.2.3-RC3 embedded not booting on alix 1c/ alix 1d/ alix3c3
« Reply #18 on: December 03, 2009, 02:58:20 am »
I've installed 1.2.3-RC3 on an Alix 3D3 (updated 3C3) and have had exactly the same problem.

I found that selecting the "no acpi" boot allowed the system to boot.

I then set the power management mode in the BIOS to APM and then re-installed (not sure if that was needed, but I changed the install media as well). This also boots ok.


Confirmed ! This solves the issue, alix3c3 boots right up with BIOS power management set to APM.

(I'll test on the 1c1 and 1d1 later and confirm whether fix works on those boards as well)

Thanks !