The pfSense Store

Author Topic: How do you change the pull-down menu around?  (Read 1552 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Cino

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1050
    • View Profile
How do you change the pull-down menu around?
« on: November 19, 2009, 10:34:55 am »
I would like to change the order of some of the items under the service pull down.. How would I go about that? I've attach a pic so you have an idea what i want to do

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14934
    • View Profile
Re: How do you change the pull-down menu around?
« Reply #1 on: November 20, 2009, 08:31:34 am »
The menu is built by /usr/local/etc/www/fbegin.inc

The system default options are in there, and then the ones collected from packages are at the end, but those are pulled dynamically.

You might look at the same code from the 2.0 branch, it sorts the whole menu alphabetically.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline Cino

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1050
    • View Profile
Re: How do you change the pull-down menu around?
« Reply #2 on: November 20, 2009, 09:04:54 am »
thanks!  How does it pull them dynamically? They are always in order from which i install the packages. Wondering if I could move the order they are in from the file it reads when it makes the menu

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14934
    • View Profile
Re: How do you change the pull-down menu around?
« Reply #3 on: November 20, 2009, 09:09:35 am »
I think it just pulls the list of installed packages from the config (The $config variable, it doesn't read the file every time)

Not sure those can be reordered easily, short of hand editing the config.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline Cino

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1050
    • View Profile
Re: How do you change the pull-down menu around?
« Reply #4 on: November 20, 2009, 09:29:45 am »
Thanks again! I got it now.. I move the items that start with <menu> also i was able to change what section they are in my changing the field after <section>

I only have a couple i want to move around so it shouldn't be a big deal. Change them in the file then reboot the system