pfSense Support Subscription

Author Topic: A strange message from the gui  (Read 1969 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zanotti

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
    • View Profile
A strange message from the gui
« on: November 27, 2009, 01:50:03 am »
Yesterday I had to uninstall squid but I noticed that the entry still appears in the menu even though the service is no longer active. If I click on the item however you see this error message:

Warning: fopen(/usr/local/pkg/squid.xml): failed to open stream: No such file or directory in /etc/inc/xmlparse.inc on line 158 Error: could not open XML input

I rebooted the system a couple of times but the entry continues to remain on the menu. I'm using release 1.2.3-rc3
« Last Edit: November 27, 2009, 01:52:16 am by Zanotti »

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14935
    • View Profile
Re: A strange message from the gui
« Reply #1 on: November 28, 2009, 05:43:45 pm »
If you reinstall squid does the error go away?

What about if you then uninstall it one more time?

Sounds like some of the package configuration information is still stuck in the config and isn't being removed.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline Zanotti

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
    • View Profile
Re: A strange message from the gui
« Reply #2 on: November 30, 2009, 05:12:08 am »
It 'was my mistake, as you can see in the screenshot below I just uninstalled squid proxy server but the entry related to Proxy Server is still present and active. If you click on here is the error message:



After I updated the page, the entry and the error disappeared.