The pfSense Store

Author Topic: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3  (Read 8651 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« on: November 27, 2009, 06:40:12 am »
Hello my LAN NIC stopped working since I upgraded to 1.2.3-RC3 built on Mon Nov 23
On 1.2.3-RC1 built on Wed Apr 22 the same NIC working well.

my nic is:

bge0: <Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet Controller, ASIC rev. 0xb002>

Thank you

Offline wallabybob

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5240
  • Karma: +11/-1
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #1 on: November 28, 2009, 12:38:12 am »
A more precise explanation than "stopped working" might persuade a response.

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #2 on: November 28, 2009, 05:37:08 am »
Client cannot receive DHCP adresse
Client cannot ping nic ip 192.168.0.1

In Interface status I can see many error look my attachement

Thank you

I've tested with my 1.2.3 RC1 live cd and my nic work correctly.

Offline danswartz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1168
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #3 on: November 28, 2009, 07:52:51 am »
Hmmm, odd.  I wonder if there was a driver change that caused this?  What is it plugged into?

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #4 on: November 28, 2009, 08:52:32 am »
yes I think the driver change.
a switch but i've tried with my laptop directly and samething so it's not the switch

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #5 on: November 28, 2009, 11:32:47 am »
it's possible to came back to the RC1 driver ?

thank you

Offline danswartz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1168
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #6 on: November 28, 2009, 01:22:53 pm »
depends on how cli experienced you are.  you could try this: get an ISO for RC1, mount it and copy /boot/kernel/kernel.gz from the ISO to /boot/kernel/kernel.gz on your pfsense box.  I believe the drivers are all built into the kernel.  The bad thing about this is that it gives you an older kernel, so there may be bugfixes you are not getting, but that is better than being off the air..

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #7 on: November 28, 2009, 02:39:44 pm »
ok Im trying this right now

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #8 on: November 28, 2009, 03:08:21 pm »
hmm working well =)
Thanks my friend.

if someone can check for this for future kernel update

Offline danswartz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1168
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #9 on: November 28, 2009, 03:12:33 pm »
Please go to http://redmine.pfsense.org and open a ticket against this.  Make sure you state clearly the date of the working and broken snapshots.

Offline cmb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 11230
  • Karma: +893/-7
    • View Profile
    • Chris Buechler
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #10 on: November 28, 2009, 06:30:52 pm »
We don't have anything to do with drivers, please don't open tickets on hardware-specific problems, as we can't do anything about those. see also: http://doc.pfsense.org/index.php/Policy_on_FreeBSD_issues

It does sound like a regression from FreeBSD 7.1 to 7.2, but I know for a fact that many bge cards are working just fine with 7.2. I don't have any suggestions, short of reporting it on a FreeBSD list (freebsd-net probably best).

Offline danswartz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1168
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #11 on: November 28, 2009, 06:59:17 pm »
Ah, okay.  Didn't know if you wanted to be able to track issues (like the atheros 7.1/7.2 one).

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #12 on: November 29, 2009, 05:46:28 am »
ok I will change my nic but i'ts to hard when no road come here, I have to go in montreal in plane next wednesday

Offline mikesamo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 240
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: LAN NIC error since upgrade 1.2.3 RC1 to 1.2.3-RC3
« Reply #13 on: November 29, 2009, 11:53:23 am »
hmm https dont wanna work with RC1 kernel.gz =(