pfSense Support Subscription

Author Topic: bug ?? - Not Redirecting to the Login Page - HTTPS Pages  (Read 2249 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fvaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
bug ?? - Not Redirecting to the Login Page - HTTPS Pages
« on: December 02, 2009, 06:39:57 am »
Hi

The Captive Portal works wonderful unless the homepage of the PC start with https (Homepage on the Browser) ,

If start with https the DNS resolve the IP, and the PC try to open the page, without be redirect to the portal, unless we change the page (without the https) the pc will trying to open, and does not make the redirect to the login page. 

I thing is a problem in the internal Firewall that redirect all the trafic off the Unauthenticated User to the Login Page but only the port 80, and not the https (port 443 or other port)

Have any ideia to solve this problem?

Im using pfsense 1.2.3 RC.

Thanks

Offline fvaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: bug ?? - Not Redirecting to the Login Page - HTTPS Pages
« Reply #1 on: December 11, 2009, 11:23:25 am »
ok...

I Find and fix the problem..

I would like to change to....

Go to etc\inc there are the file captiveportal.inc...

Edit the file, go to line 423 and put the rule

"
# redirect non-authenticated clients to captive portal
add 19904 set 1 fwd 127.0.0.1,8001 tcp from any to any 443 in
# let the responses from the captive portal web server back out
add 19905 set 1 pass tcp from any 443 to any out
"

Works, if you have https on the captive portal,

put port 8000 if you have http on the login portal

Hope... Help...

(lost many days to find this issue )




Offline cpliu903

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: bug ?? - Not Redirecting to the Login Page - HTTPS Pages
« Reply #2 on: January 26, 2010, 01:44:14 am »
ok...

I Find and fix the problem..

I would like to change to....

Go to etc\inc there are the file captiveportal.inc...

Edit the file, go to line 423 and put the rule

"
# redirect non-authenticated clients to captive portal
add 19904 set 1 fwd 127.0.0.1,8001 tcp from any to any 443 in
# let the responses from the captive portal web server back out
add 19905 set 1 pass tcp from any 443 to any out
"

Works, if you have https on the captive portal,

put port 8000 if you have http on the login portal

Hope... Help...

(lost many days to find this issue )






no work