Netgate m1n1wall

Author Topic: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !  (Read 21511 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nanopico

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 31
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #15 on: December 31, 2006, 09:07:53 am »
Pai daca pica reteaua de electricitate nu ai decat sansa ca BIOS-ul sa aiba optiunea
de a porni pc-ul dupa revenirea alimentarii. Eu folosesc placi intel si au in BIOS asemenea optiune
(bine, am si UPS, dupa ce moare si UPS si se trezeste RENEL pc-ul o ia din loc)
Un amic a mai gasit urmatoarea solutie: scos bateria de la bios si setat sa porneasca la 00:05
Dupa 5 minute de la revenirea tensiunii porneste si serverul lui. Totul e ca pc-ul vostru sa mearga cu setarile default din bios
La multi ani!

Offline ginosteel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 138
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #16 on: January 16, 2007, 07:26:56 pm »
Cred ca este legat de sistem.Eu aveam o vechitura cam acum un an si aceea repornea singura in cazul unei pene de curent insa astea mai noi.....fara ups se pare ca nu pornesc singure.

Offline alonelion

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #17 on: January 28, 2007, 03:48:40 am »
salutare tuturor,

Am si eu o mica retea de cca 100 utilizatori si am trecut de la gateway cu FreeBSD la pfSense. Deocamdata sunt multumit de cum lucreaza mai ales partea su traffic shaper-ul. Pana aici e totul OK. Dar am un HDD de 160 GB iar la instalare s-a creat o partitie de numai 20 GB. Acum squid-ul are cache-ul pe disc in /var/squid/cache/. As dori sa creez pe restul HDD-ului o partitie numai pt cache-ul squid-ului. V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta cu un sfat in aceasta problema.
Cam asa arata rezultatul comenzii df -h:

# df -h
Filesystem     Size    Used   Avail Capacity  Mounted on
/dev/ad0s1a     20G    1.8G     16G    10%    /
devfs          1.0K    1.0K      0B   100%    /dev
devfs          1.0K    1.0K      0B   100%    /var/dhcpd/dev
fdescfs        1.0K    1.0K      0B   100%    /dev/fd
#

Va multumesc anticipat si per ca cineva sa ma poata ajuta.

Offline alonelion

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #18 on: February 06, 2007, 07:07:15 am »
  Salutare,

  Gata, am rezolvat era destul de simplu... ;D

editat /etc/fstab   adaugat o linie de genul    /dev/ad0s2    /cache   ufs   rw   2    2
/sbin/newfs -u /dev/ad0s2
mount /dev/ad0s2

rezultatul:
 
# df -h
Filesystem     Size    Used   Avail Capacity  Mounted on
/dev/ad0s1a     22G    265M     20G     1%    /
devfs          1.0K    1.0K      0B   100%    /dev
/dev/ad0s2     120G    2.2G    108G     2%    /cache
devfs          1.0K    1.0K      0B   100%    /var/dhcpd/dev

asta dupa 2 zile de mers :D

Succes si multe multumiri celor ce isi bat capul cu acest minunat proiect!!!

Offline Angel27

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #19 on: August 29, 2007, 04:52:26 pm »
hop si eu sa marim comunitatea . ma poate ajuta si pe mine cineva cu o problema ?? cum pun un SQUID pe pfsense ???

Cu stima si respect Angel.

Offline buhuhu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #20 on: February 04, 2008, 01:57:51 pm »
pkg_add -r squid
 ;)

Offline Bogdan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #21 on: May 06, 2008, 06:51:24 am »
SAlve nu sunteti singurii ::) ::)
Am si eu o problema cu noua varianta, nu reusesc sa-mi instalez squidul, da la un momendat err 500
pe celelalte versiuni rula perfect.

Offline ivar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #22 on: August 11, 2008, 03:32:34 pm »
Ma inscriu si eu  :D

Offline nikkon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #23 on: November 12, 2008, 06:44:53 am »
Salut oameni buni. se pare ca sunt oameni care folosesc pfsense si in Romania.
apropo de ce spunea Aldos despre solutiile hardware soekris, da eu folosesc asa ceva si sunt extrem de multumit de ele.la firma folosesc un cluster (2 bucati amd geode 266 based) iar pentru acasa astept sa vina o placa cu geode LX 800 de la netgear.com
se poate achizitiona si din tara de pe wifimarket.ro Au varietate mare de produse.dar mi se par cam scumpicele.

 
« Last Edit: November 12, 2008, 06:50:20 am by nikkon »
redhat / freebsd

Offline mugur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Sper sa mai fie vorbitori de limba romana care folosesc pfSense !
« Reply #24 on: January 20, 2009, 06:40:20 am »
Sal sunt si eu nou in ale folosirii pfsense si as dorii si  sa stiu cum se instaleaza, in modu live l-am folosit dar dupa ce-l instalez si se restarteaza imi apare "F1 pfsense   defaul: F1 si mai jos / cu liniuta sub el".

Multumesc :)