pfSense Support Subscription

Author Topic: Site to site Connect. No ping  (Read 1150 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline danesco

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Site to site Connect. No ping
« on: February 16, 2011, 08:04:06 am »
Hi, Im setting site-to-site psk config in two pfsense2.0(15/02 snapshot) servers.
I follow the tutorial in the wiki http://doc.pfsense.org/index.php/OpenVPN_Site_To_Site
and openvpn connects, but i cant see nothing in the other side (no ping)

I have in the openvpn firewall rules all open in both sides, and wan port 1194 udp open in the server side.


Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14998
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: Site to site Connect. No ping
« Reply #1 on: February 16, 2011, 10:37:03 am »
Look at the routing table on both sides, if the connection is up, it should be working as long as the firewall rules and the routes are correct.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline danesco

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Site to site Connect. No ping
« Reply #2 on: February 17, 2011, 07:45:41 pm »
i see in both route tables the remote network trough the tunnel but i cant ping yet or enter in any remote lan address.

There is a common issues or something to read? because i have now the two firewalls practically without restrictions only to test this.

Offline jimp

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14998
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: Site to site Connect. No ping
« Reply #3 on: February 17, 2011, 07:55:46 pm »
Did you maybe have an IPsec tunnel up between these before? If so, check that it was removed and if you have no other IPsec tunnels, make sure that IPsec is disabled.
Need help fast? Commercial Support!

Co-Author of pfSense: The Definitive Guide. - Check the Doc Wiki for FAQs.

Do not PM for help!

Offline danesco

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Site to site Connect. No ping
« Reply #4 on: February 19, 2011, 01:04:15 pm »
I check that ipsec was disabled, and delete another vpn server that one box haves (to roadwarrior) and now i can ping :s but cant enter in any service of the other net (a webserver and the pfsense itself)
 
I have this firewall rules in vpn in both sites: