The pfSense Store

Author Topic: setup public ip's under pfsense  (Read 2584 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sympatikong tuso

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
setup public ip's under pfsense
« on: May 17, 2011, 04:08:15 am »
Hi,
Is there anybody here knows how to set this up. I', a newbie in pfsense.

ISP-----------WAN==pfsense2.0==LAN---------Switch
                                                                     |----server1(public ip)
                                                                     |----server2(public ip)
                                                                     |----server3(public ip)

Thanks,

Offline Cry Havok

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2793
  • Karma: +1/-0
  • Backup: n. What you should have done yesterday.
    • View Profile
Re: setup public ip's under pfsense
« Reply #1 on: May 17, 2011, 04:47:30 pm »
That depends on what IP range you have allocated and whether everything on the LAN can have a public IP.

You can either use routing if you have enough IP addresses or virtual IPs (see the CARP/VIP forum) and port forwarding.
If you're planning on PMing me to ask me to look at a thread, or for individual support, don't.

Offline sympatikong tuso

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: setup public ip's under pfsense
« Reply #2 on: May 19, 2011, 01:26:33 am »
Thanks for the reply cry havok. Actually i have 4 extra public addresses. The only the think that I dont understand is on how i can assign those other public ip's to pfsense.

thanks

Offline Cry Havok

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2793
  • Karma: +1/-0
  • Backup: n. What you should have done yesterday.
    • View Profile
Re: setup public ip's under pfsense
« Reply #3 on: May 19, 2011, 01:48:31 am »
Please read the link I provided.
If you're planning on PMing me to ask me to look at a thread, or for individual support, don't.