pfSense Support Subscription

Author Topic: vpn not working: Host -> pfSense(local) -> pfSense(remote)  (Read 2637 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Floh

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
vpn not working: Host -> pfSense(local) -> pfSense(remote)
« on: January 30, 2012, 04:38:35 am »
Hi,
here at office we're using pfSense as firewall (let call it FirewallOffice). We have some servers running at data center, there pfSense is doing firewalling (let call it FirewallServers).

I connect servers at data center by using built-in VPN of pfSense (FirewallServers). If I'm at office, I cannot connect there if I'm at office. But if I'm in another company (they use WLAN-Router) or at home, VPN-Connection works fine.

If I'm at office and try other VPN-Connection for example to other Company with Windows Small Business Server as VPN-Server. It works fine too.

Why can't I connect from office to FirewallServer? Maybe you could point me where to look?
cu Floh

Offline marcelloc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9930
    • View Profile
Re: vpn not working: Host -> pfSense(local) -> pfSense(remote)
« Reply #1 on: January 30, 2012, 06:47:33 am »
Why don`t you use openvpn or ipsec for these site-to-site connection?

openvpn is a very good vpn solution and has a package to help client export configuration.

also take a look on this doc too:
http://www.google.com.br/url?sa=t&rct=j&q=pfsense%20pptp%20%20limitation&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fdoc.pfsense.org%2Findex.php%2FWhat_are_the_limitations_of_PPTP_in_pfSense%253F&ei=V5EmT9bHFYKctwee6omiCw&usg=AFQjCNGjKcuZfSSlhhfvE0CKnQLg9PeupQ

Offline Floh

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: vpn not working: Host -> pfSense(local) -> pfSense(remote)
« Reply #2 on: January 30, 2012, 08:35:20 am »
Hi,
thank you for your quick answer. We don't want/need site-to-site tunnel. Its for admin maintenance only.

I already know the limitation of pptp in pfSense, but its fine.

I forgot to tell you. Before we installed pfSense as Firewall in Office, we were using WLAN-Router with integrated "Firewall".  VPN connection to FirewallServer worked excellent till WLAN-Router was replaced by pfSense-Firewall.

cu Floh

Offline Floh

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: vpn not working: Host -> pfSense(local) -> pfSense(remote)
« Reply #3 on: February 08, 2012, 12:51:59 am »
Well, I found 2 things out:


1) I cannot connect other (non pfSense) VPN-Connection too. :-O
2) If I retry x times (10-20times?) then I got VPN-Connection.

What could it be wrong? Idea where to start?

cu Floh

Offline thibdevan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: vpn not working: Host -> pfSense(local) -> pfSense(remote)
« Reply #4 on: July 18, 2012, 09:41:07 am »
Hi all,
I use the same configuration. And since two days now I can't find out what is wrong.
Just to remember my configuration is :

PPTP_client --------->pfSenseServer : OK

PPTP_client --------->pfSenseOffice : OK

PPTP_client --------->pfSenseOffice ---------------> pfSenseServer : NO OK

Any clue ?