The pfSense Store

Author Topic: modem usb  (Read 13134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mcryc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
modem usb
« on: February 19, 2012, 03:26:22 pm »
a configurat cineva un modem usb de la rds/orange sau vodafone ca si o a 3 conexiune la internet?



Offline ms.sense

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #1 on: March 16, 2012, 12:28:37 am »
Eu am folosit 2 Huawei E220 simultan, unul pe RDS altul pe Orange. A fost singurul model care l-am avut la indemana si a si mers perfect.
Cu stima,

Pfsense:
ALIX.2D13, 3 LAN, 1 miniPCI, LX800, 256 MB DDR DRAM, IDE, USB - System Board by PC Engines
CPU: 500 MHz AMD Geode LX800, DRAM: 256 MB DDR DRAM
Board size: 6 x 6" (152.4 x 152.4 mm) - same as WRAP.1E
« Last Edit: March 16, 2012, 12:40:25 am by ms.sense »

Offline mcryc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #2 on: March 24, 2012, 12:35:30 pm »
ca si idee imi poti spune cum le-ai configurat?

Offline bmironb

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #3 on: June 09, 2012, 05:33:24 am »
cam greu de configurat si eu ma tot chinuesc cu un modem de la digi stic usb sa l fac sa mearga dar problema e ca pfsense recunoaste adaptorul ala de card in loc de modem....ca are si loc de card micro sd...si tre schimbat pe modem m am tot chinuit si n am reusit da un search pe forum despre   mf190 usb

Offline borgotech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #4 on: July 30, 2012, 07:22:10 am »
Am configurat eu un stick DIGI ZTE MF190 (ieri i-am data de cap ), mi-a dat f.multa bataie de cap dar am reusit sa-l configurez si sa-l folosesc ca o a doua conexiune ptr. failover :) Daca cineva e interesat eu sunt dispus sa impartasesc aventurile mele

Multa bafta,

Offline bmironb

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #5 on: July 30, 2012, 07:23:01 am »
as fi curios si eu incerc de mult timp si nu pot
daca ai putea pas cu pas sa explici din cate stiu detecteaza pfsensu ca si memory stick si nu ca modem si tre schimbat cumva cu modeswitch

Offline bmironb

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #6 on: August 18, 2012, 05:49:33 am »
De ce nu ne spui si noua cum l ai configurat daca tot te ai afirmat ???

Offline borgotech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #7 on: August 24, 2012, 07:39:27 am »
I-mi cer scuze ...am fost in concediu de odihna, in cel mai scurt timp ( sper ca azi pana diseara) o sa fac un mic tutorial.
Code: [Select]
usbconfigo sa apara ceva de genul:
Code: [Select]
ugen0.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) pwr=ON
ugen1.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus1, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) pwr=ON
ugen2.1: <UHCI root HUB Intel> at usbus2, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) pwr=ON
ugen3.1: <EHCI root HUB Intel> at usbus3, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) pwr=ON
ugen3.2: <ZTE WCDMA Technologies MSM ZTE,Incorporated> at usbus3, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) pwr=ON
apoi pentru a obtine o descriere mai detaliata a device-ului
Code: [Select]
usbconfig -d ugen3.2 dump_device_desco sa apara ceva de genul:
Code: [Select]
ugen3.2: <ZTE WCDMA Technologies MSM ZTE,Incorporated> at usbus3, cfg=0 md=HOST spd=HIGH (480Mbps) pwr=ON

  bLength = 0x0012
  bDescriptorType = 0x0001
  bcdUSB = 0x0200
  bDeviceClass = 0x0000
  bDeviceSubClass = 0x0000
  bDeviceProtocol = 0x0000
  bMaxPacketSize0 = 0x0040
  idVendor = 0x19d2
  idProduct = 0x2000
  bcdDevice = 0x0000
  iManufacturer = 0x0003  <ZTE,Incorporated>
  iProduct = 0x0002  <ZTE WCDMA Technologies MSM>
  iSerialNumber = 0x0004  <P671A2ZTED010000>
  bNumConfigurations = 0x0001
dupa aceasta interogare se observa ca partea interesanta pentru noi e
  idVendor = 0x19d2
  idProduct = 0x2000
caci trebuie trecut din starea memory stick in modul modem si trebuie modificat idProduct = 0x2000 in idProduct = 0x0016 (aceasta valoare a mers la mine mai jos sunt mai multe valori din care una sper sa fie ok ptr. voi) TargetProductList="0001,0002,0015,0016,0017,0031,0037,0052,0055,0063,0064,0066,0091,0108,0117,0128,0157,2002,2003"
Se creeaza un fisier, eu l-am numit exact ce id are device-ul meu 19d2:2000 cu continutul
Code: [Select]
# ZTE devices
DefaultVendor=0x19d2
DefaultProduct=0x2000
TargetVendor=0x19d2
TargetProductList="0001,0002,0015,0016,0017,0031,0037,0052,0055,0063,0064,0066,0091,0108,0117,0128,0157,2002,2003"
MessageContent="5553424312345678000000000000061e000000000000000000000000000000"
MessageContent2="5553424312345679000000000000061b000000020000000000000000000000"
MessageContent3="55534243123456702000000080000c85010101180101010101000000000000"
NeedResponse=1
valorile din TargetProductList sunt  de fapt codurile care il face pe device sa treaca in modul modem, impreuna cu secventa de "magic bytes" ce se trimite din continutul lui MessageContent catre device....  dupa cum se vede sunt mai multe valori ... mie mi-a mers cu 0016 (hexa), din aceste valori numai una il face sa treaca in modul modem.
Fisierul se pune in /etc si se executa cu comanda:
Code: [Select]
/usr/local/sbin/usb_modeswitch -c /etc/19d2:2000Eu am automatizat putin lucrurile, in ideea ca am pus un fisier executabil in /usr/local/etc/rc.d/ztmodem.sh cu continutul:

Code: [Select]
!/bin/sh
/usr/local/sbin/usb_modeswitch -c /etc/19d2:2000
sleep 5
/etc/rc.reload_interfaces
care executa fisierul la fiecare pornire sau repornire a pfsens-ului.

Mai exista o metoda 2... si anume de tasta in shell :
Code: [Select]
/usr/local/sbin/usb_modeswitch usb_modeswitch -v 0x19d2 -p 0x2000 -V 0x19d2 -P 0x0016 -M "5553424312345678000000000000061e000000000000000000000000000000" -2  "5553424312345679000000000000061b000000020000000000000000000000" -n 1 -W aici  -v 0x19d2 -p 0x2000 -V 0x19d2 -P 0x0016 se vede clar ca i-am spus stick-ului sa treaca din modul memory stick in modul modem  sau se mai poate
Code: [Select]
/usr/local/sbin/usb_modeswitch usb_modeswitch -v 0x19d2 -p 0x2000 -M "5553424312345678000000000000061e000000000000000000000000000000" -2  "5553424312345679000000000000061b000000020000000000000000000000" -n 1 -WE posibil sa fi omis ceva ... eu sper ca nu, oricum daca pot pe parcurs ne auzim si sper ca voi putea sa va ajut (nu ca sa ma afirm !!!! cum s-a scris) ci doar ca si altii sa se poata foslosi de aceste device-uri 3G. Oricum majoritatea la tot ce am scris sunt lucruri scrise pe acest forum :)

Bafta

 PS: Eu as recomanda prima data sa incercati sa va jucati cu valorile folosind metoda 2 direct in shell. Apoi cand e ok se poate trece la metoda cu fisiere.


##################################################
Presupun ca la executarea /usr/local/sbin/usb_modeswitch va da o eroare de "comanda necunoscuta" asta ptr. ca trebuie instalat pachetul usb_modeswitch
Code: [Select]
pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/sysutils/usb_modeswitch-1.2.1.tbz sau ptr varianta amd64:
Code: [Select]
pkg_add -r http://ftp.at.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages/sysutils/usb_modeswitch-1.2.1.tbz
« Last Edit: August 25, 2012, 05:42:02 am by borgotech »

Offline bmironb

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: modem usb
« Reply #8 on: August 24, 2012, 08:12:16 am »
perfect iti multumesc