pfSense Gold Subscription

Author Topic: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes  (Read 83337 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hoba

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5837
  • Karma: +3/-0
  • What was the problem to this solution again?
    • View Profile
    • pfSense
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #150 on: February 17, 2008, 03:12:43 pm »
Upgrading the bios will set everything to default again so your console is back at 38400 baud. You have to set your Teraterm again to 38400 and go to the bios to set it back to 9600 again. Then everything should work ok again.

Offline freedrivers

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #151 on: February 18, 2008, 11:33:08 am »
but that simple fact does not solve my problem:
i uploaded two videos filmed on my desktop... its flv flashmovies
please geeks look at this and tell me where is my fault?

h**p://www.speedshare.org/download.php?id=855EFE5A3

h**p://www.speedshare.org/download.php?id=3CA02DA63

Offline hoba

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5837
  • Karma: +3/-0
  • What was the problem to this solution again?
    • View Profile
    • pfSense
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #152 on: February 18, 2008, 12:29:02 pm »
Download the lba image from http://pcengines.ch/freedos.htm and modify the autoexec.bat to autorun the firmwareflash on bootup. After that you should have a factory default system running bios 0.99 again. I guess there is something very funny set in your bios.

Offline freedrivers

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #153 on: February 18, 2008, 01:20:14 pm »
how exactly to edit the bat file? there is no autoexec.bat just a FDAUTO.BAT..
what does i have to edit? what is the correct formulation? notation?

how does i know the BIOS update has finished?

Offline hoba

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5837
  • Karma: +3/-0
  • What was the problem to this solution again?
    • View Profile
    • pfSense
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #154 on: February 18, 2008, 01:56:19 pm »
create an autoexec.bat to launch sb.com. Iirc it doesn't require any further input to start the flashingprocess. Then create some repeating output. The flashprocess should be done when the output starts to scroll. Make your autoexec.bat look something like this:

Code: [Select]
@echo off
sb.com
:again
echo ////////////////////////////////////
echo ////////////////////
echo ////
goto again

Now unpower the alix, set your terminal emulation to 38400 baud again. power it on and try to access the bios. Btw, before powering it on try to reset the terminal in teraterm or relaunch teraterm. I have seen it acting up sometimes when it was shut down in the middle of receiving half of a byte or something like that.

Good luck  :)

Offline keparat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #155 on: February 27, 2008, 11:09:00 am »
Hi.

I have the following problem with alix.3

my hyper terminal:

PC Engines ALIX.3 v0.98
640 KB Base Memory
261120 KB Extended Memory

01F0 Master 044A CF 1GB
Phys C/H/S 1966/16/63 Log C/H/S 983/32/63
Loading system with initrd
???
stop here no more text

CF - Mikrotik
open mikrotik via winbox noproblem
Thanks a lot
joko


Offline blueice

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot failes
« Reply #156 on: February 27, 2008, 11:34:10 am »
i hope you have write in wrong forum. This forum is for pfsense, not mikrotik....
after this i want to inform you that i have some mikrotik installs in alix and work fine.
I recommended to put the latest bios in your alix (v0.99) and install mikrotik with netinstall and pxe boot.
but you can also give a try to pfsense. The 1.2 final version work great!

Hi.

I have the following problem with alix.3

my hyper terminal:

PC Engines ALIX.3 v0.98
640 KB Base Memory
261120 KB Extended Memory

01F0 Master 044A CF 1GB
Phys C/H/S 1966/16/63 Log C/H/S 983/32/63
Loading system with initrd
???
stop here no more text

CF - Mikrotik
open mikrotik via winbox noproblem
Thanks a lot
joko




Offline cmb

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6333
  • Karma: +0/-0
    • LinkedIn
    • Twitter
    • View Profile
    • Chris Buechler
Re: PCEngines alix2c3 (Substitute for WRAP) boot fails
« Reply #157 on: February 27, 2008, 11:58:57 am »
Locking this thread since it's a mess.

For those who come across this in the future, the fix for ALIX boot failures is to make sure your BIOS is up to date. If you're running the latest BIOS and having problems, please start a new thread specific to the problem you are seeing.  Thanks