pfSense Support Subscription

Author Topic: RDS IPv6  (Read 3553 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline maurer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
RDS IPv6
« on: December 31, 2013, 01:18:59 am »
Rulez versiunea 2.1 x86 finala si nu-mi functioneaza adresarea IPv6 - ISP RDS.
Aveti vreo idee?
Voua va merge?

merci
 

Offline uzzitm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: RDS IPv6
« Reply #1 on: January 06, 2014, 07:52:12 am »
Salut, fara nici un fel de configurare mie imi functioneaza IPV6 pe RDS fiberlink 1GB

Code: [Select]

ng0: flags=88d1<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1492
inet6 fe80::230:18ff:fe4a:f9fd%ng0 prefixlen 64 scopeid 0x6
inet 79.xxx.11.40 --> 10.0.0.1 netmask 0xffffffff

In ce oras esti?

Offline maurer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: RDS IPv6
« Reply #2 on: January 14, 2014, 02:55:57 am »
Salut,
Sunt din Bucuresti.
Ce ai tu acolo e IPv6 auto-config cu care poti comunica doar in reteaua locala si nu in internet.
La fel imi apare si mie.

Merci de raspuns

Offline elikxir

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: RDS IPv6
« Reply #3 on: February 23, 2014, 01:36:56 pm »
salut,
azi i-am dat si eu de capat si merge
sper sa-ntelegi.

Offline maurer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: RDS IPv6
« Reply #4 on: March 01, 2014, 12:47:01 am »
6to4 nu e ipv6 de la rds.
poate fi de la oricine...
problema cu aceasta configuratie este rutarea aleatorie adica desi ai ipv6 in Ro e posibil sa ai default gw cum ar fi in Ungaria adica comunici cu cineva din Ro prin Ungaria...

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: RDS IPv6
« Reply #5 on: April 30, 2014, 06:17:59 am »
pt ipv6 nativ am folosit asa:

pe interfara WAN :

IPv6 Configuration Type : DHCP6
Use IPv4 connectivity as parent interface X   
Request only a IPv6 prefix X
DHCPv6 Prefix Delegation size    64
Send IPv6 prefix hint x

Pe interfata LAN

IPv6 Configuration Type Track Interface
IPv6 Interface WAN
IPv6 Prefix ID 0

Restartati apoi masina de pfsense , dupa restart ar trebui sa aveti assignat un ipv6 public pe interfata lan , de altfel orice masina conectata va face request de ipv6 va primi unul din clasa assignata de RDS pe pfsense .

Sper sa va fie de folos .

Testat pe 2.1.2 i386 pe in alix APU
Adevarul se afla dincolo de noi ...