pfSense Support Subscription

Author Topic: Sfat configurare retea si openVPN  (Read 6240 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #15 on: May 06, 2014, 03:31:18 am »
:D

de ce ai setat 10.100.1.1 ca default gateway ?

avand in vedere ca pe LAN ai 10.100.1.0/30 acesta nu va raspunde decat cererilor venite de la 10.100.1.1 si 10.100.1.2 .

Fie setezi masca 255.0.0.0 pe pfsense interfata LAN sie setezi in dhcp default gateway 10.100.1.2 si faci rutarea pe spre net de pe masina windows .
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #16 on: May 06, 2014, 04:03:25 am »
Am setat asa cu gandul ca 10.100.1.1 este interfata de pe LAN a pfsense si este gateway pentru ce vine in ea.....dar ai dreptate ca nu stie decat de /30.
Am setat pe client gateway 10.100.1.2 si tot nu iese. Mai trebuie adaugat vreo regula ceva?

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #17 on: May 06, 2014, 04:05:24 am »
Daca setez masca 255.0.0.0 pe pfsense asta nu inseamna ca trebuie sa activez DHCP pfsensului?
Mai bine nu creez o regula in firewall ca tot ce vine in 10.100.1.1 din 10.100.1.1/24 sa iese in WAN?
As vrea doar pfsense sa fie gateway si atat........derestul sa se ocupe DC-ul.
« Last Edit: May 06, 2014, 04:09:25 am by gsv »

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #18 on: May 06, 2014, 04:09:12 am »
in cazul in care ai pus la gateway 10.100.1.2 va trebui sa mai faci cateva modificari pe windows server .

Uite aici sa iti faci o idee ce ar trebui sa faci : http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/windows-server-2008/Using-Windows-Server-NAT-Router.html

nu , dhcp-ul il activezi doar daca ai nevoie , insa daca setezi masca pe 255.0.0.0 orice client va avea access la gateway , urmand sa acorzi o atentie mai mare regulilor de firewall
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #19 on: May 06, 2014, 04:11:18 am »
personal iti recomand sa folosesti ca gateway pfsense-ul , nu are rost sa mai incarci si windows-ul pt asta , in fond pt asta e pfsense-ul .
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #20 on: May 06, 2014, 04:15:40 am »
Pai asta ziceam si eu...sa ma folosesc de pfsense ca gateway ca imi place la nebunie.....dar m-am pierdut naiba de tot zilele astea......te impinge lumea de la spate si trebuie sa pun reteaua pe picioare. M-am capiat de tot......
O sa trec masca pe 255.0.0.0 si gata, ca oricum clientii ii vreau sa iasa la net. Nu e nici o problema......filtrari si alte chestii o sa le fac eu prin pfsense, prin DNS-uri etc.
Incerc asta acum si te anunt.
Multumesc mult

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #21 on: May 06, 2014, 04:20:34 am »
Am pus masca pe 255.255.255.0 ca nu am nevoie de atatea adrese.

Multumesc mult........asta era. Ce zapacit sunt frate. Masca era de vina. Inca odata multumesc mult.
« Last Edit: May 06, 2014, 04:24:35 am by gsv »

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #22 on: May 06, 2014, 04:21:35 am »
npc :D , happy networking with pfSense
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #23 on: May 06, 2014, 04:25:06 am »
Ce facem cu VPN-ul???? Mai ai vreo idee?
Nu imi aloca gateway!!!!

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #24 on: May 06, 2014, 04:27:25 am »
nu trebuie sa iti aloce neaparat gateway , da-mi te rog un "route print" de la un client VPN
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #25 on: May 06, 2014, 04:31:12 am »
Uite:

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #26 on: May 06, 2014, 04:38:58 am »
tabla de rutare arata ok , in acest moment nu iti merge ping catre  10.100.1.2 ?

mai fa un tracert catre  10.100.1.2 daca nu .

spunemi putin la ce vrei sa aiba access clientii care se conecteaza pe VPN ca retea / masca
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #27 on: May 06, 2014, 04:45:38 am »
La fel ca cel dinainte....raspunde doar 10.0.9.1 si atat.....
Pai deocamdata sa aiba acces la un share de pe server. Cu remote acces pe 10.100.1.2 nu am studiat inca problema.Am inteles ca trebuie modificat in server OpneVPN din tun in tap dar am incercat si nu a vrut...probabil mai trebuie si alte setari facute. Dar deocamdata sa accesez share-ul de pe 10.100.1.2.

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #28 on: May 06, 2014, 04:47:04 am »
setarile de pe openvpn sunt cele atasate anterior , da ? daca ai modificat ceva te rog sa reatasezi
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline gsv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Sfat configurare retea si openVPN
« Reply #29 on: May 06, 2014, 04:53:01 am »
Aaaa da .....scuze,scuze...am debifat optiunea cu pass all traffic trough vpn tunel si am setat reteaua 10.100.1.0/24.