Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: Games don't work anymore!  (Read 3268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RoeIncarnate

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Games don't work anymore!
« on: February 29, 2008, 05:27:36 am »
We recently installed pfSense firewall/routers, now none of my games work (BF2, america's army, hollywoodpoker.com).

My trading software isn't working either.

I tried the static port thing but it didn't help.

Can someone please help.  Thank you.

Roe.

Offline rsw686

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 520
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • The Reptile File
Re: Games don't work anymore!
« Reply #1 on: February 29, 2008, 08:35:02 pm »
Have you enabled UPnP in pfSense under the Services menu?

Offline RoeIncarnate

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Games don't work anymore!
« Reply #2 on: March 01, 2008, 05:46:24 am »
For anyone looking at this in the future:

Looks like I figured it out (after 3 hours last night, and 4 hours tonight using the backup xml config files).

We had the MAC address spoof/cloning turned on.  Looks like that isn't working properly since when I turned it off, everything works like a charm (no static ports needed).

I'm fairly sure that MAC address cloning was not a problem with any of my previous routers, so maybe this is a pfSense bug.

How I trouble shot this:
After trying the suggestions that were supposed to work (ie: static ports), I gave up and nuked the router and reset it to factory.  I checked this worked.  It did.  I then downloaded the backup config xml file and compared it to my config that had problems.

Slowly I tried adding things from my bad config to the simple config until I got a problem.  Eventually I found the change that caused problems was the MAC Address cloning/spoofing.

Enjoy!


Keywords: Gaming, Games, pfSense, MAC Address spoof spoofing cloning