Netgate SG-1000 microFirewall

Author Topic: viteza rds  (Read 2072 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nikkon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 357
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
viteza rds
« on: March 27, 2015, 11:27:54 am »
salutare

am o problema cu banda de la rds.Cu un abonament 1000 nu scot mai mult de-atat in bucuresti:
eu am folosit in tool cli.Mai jos aveti pasii daca e cineva doritor:
wget -O speedtest-cli https://raw.github.com/sivel/speedtest-cli/master/speedtest_cli.py
pkg install python
 ./speedtest-cli
Retrieving speedtest.net configuration...
Retrieving speedtest.net server list...
Testing from RCS & RDS (5.12.206.212)...
Selecting best server based on latency...
Hosted by RCS-RDS (Bucharest) [11.13 km]: 15.027 ms
Testing download speed........................................
Download: 364.11 Mbit/s
Testing upload speed..................................................
Upload: 299.83 Mbit/s

Nu reusesc sa scot mau mult...desi ar trebui...fiind metropolitan.Hw duce : Intel® i210AT
Sunt curios daca exista si alti user cu aceleasi valori sau mai mari.

Seara faina

« Last Edit: March 27, 2015, 11:33:25 am by nikkon »
pfsense 2.3.4 on Supermicro A1SRi-2758F + 8GB ECC + SSD

Happy PfSense user :)

Offline uzzitm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: viteza rds
« Reply #1 on: April 03, 2015, 08:15:27 am »
Daca hardware-ul pe care rulezi pfsense este cel din semnatura este prea slab pentru internet de 1GB.Procesorul Celeron chiar impreuna cu 8GB de ram si placile de retea de la Intel va scoate maxim 400 Mbit/s din experienta mea

Pentru abonamentul 1GB de la RDS recomand minim Core i3 sau un Xeon second hand

Ca sa te convingi, in timpul testului uita-te la load-ul de pe CPU sa vezi ca sta sigur in 100%

Spor

Offline nikkon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 357
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: viteza rds
« Reply #2 on: April 03, 2015, 08:52:51 am »
merci de raspuns.
nu stiu daca este cum spui...cand rulez testul cpu-ul nu sare de 17%
am facut acelas test cu un i7, 16gb ram + ssd. same result.
pfsense 2.3.4 on Supermicro A1SRi-2758F + 8GB ECC + SSD

Happy PfSense user :)

Offline adrianx26

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: viteza rds
« Reply #3 on: July 02, 2015, 06:54:51 am »
salve

400 pe cele onbord intel.. ca sunt legate de rest prin pci-express X1

eu ma duc in 970 cu desktopul de acasa si asta cu firele rontaite de animale... (ca de am 2 pisici). Uploadul este limitat la 230