pfSense Gold Subscription

Author Topic: Probleme conectare la PPPoE  (Read 3262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Probleme conectare la PPPoE
« on: August 18, 2015, 03:05:58 pm »
Salutare, sunt nou in domeniul pfSense, de curand mi-am cumparat un PC cu Intel Pentium 4 M de 2.6GHz, 1 GB RAM DDR si HDD de 80 GB. Am instalat, totul a mers ok, pe DHCP de la routerul TP-LINK internetul a mers, dar cand l-am pus pe direct sa ma conectez pur si simplu nu functiona, i-am facut setarile pentru PPPoE si la MAC Address am introdus adresa MAC pe care e inregistrata conexiunea de la provider, dar tot nu se conecteaza, exista vreo sansa sa remediez problema?

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #1 on: August 18, 2015, 03:35:51 pm »
salut , bune venit pe forum , ce eroare primesti cand incerci sa te conectezi pe pppoe ? avem nevoie de mai multe detalii pentru a te putea ajuta , niste screenshoturi sunt bine venite . multumesc
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #2 on: August 19, 2015, 01:06:30 am »
Am facut cateva screenshot-uri plus am facut si raportul pentru crash-ul de sistem pe care l-am primit :/

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #3 on: August 19, 2015, 01:49:06 am »
pare corect configurat , spune-mi daca folosesti ca interfata WAN placa de retea integrata in PC , incearca sa faci switch intre ele (sa o folosesti pt WAN pe cea de lan si invers) stiu ca erau unele probleme cu unele interfete lan .
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #4 on: August 19, 2015, 02:32:58 am »
Am facut switch intre placi si tot asa, daca ajuta cu ceva pot spune ce placi de retea am :D

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #5 on: August 19, 2015, 02:34:04 am »
ce placi , at fi indicat cel putin pt test sa pui o interfata cu cipset intel e1000
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #6 on: August 19, 2015, 02:38:48 am »
VIA VT6102 Rhine II 10/100BaseTX - placa de retea de pe placa de baza

Accton MPX 5030/5038 10/100BaseTX - placa externa de pe slotul PCI

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #7 on: August 19, 2015, 02:52:59 am »
cablul wan vine direct de la ISP sau mai trece prin vreun dispozitiv  ?
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #8 on: August 19, 2015, 02:54:29 am »
direct, doar ca e rupt si legat in doua locuri

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #9 on: August 19, 2015, 03:00:39 am »
poti sa imi dai paste la eroare pe care o primesti daca nu faci spoof la mac
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #10 on: August 19, 2015, 03:01:53 am »
imediat, sa introduc firul in PC si sa-l pornesc :D
« Last Edit: August 19, 2015, 03:10:51 am by cipiricus »

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #11 on: August 19, 2015, 03:21:34 am »
deci nici o diferenta, cand introduci cablul de wan iti apare up sau down link-ul  ?
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #12 on: August 19, 2015, 04:20:49 am »
la WAN imi apare un patratel rosu cu un X alb in mijloc

Offline catalin

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #13 on: August 19, 2015, 04:22:32 am »
da , am vazut asta , ma refeream in consola daca fai ifconfig , ce output ai ?
Adevarul se afla dincolo de noi ...

Offline cipiricus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Probleme conectare la PPPoE
« Reply #14 on: August 19, 2015, 04:38:13 am »
e de ajutor acest screenshot?