pfSense Support Subscription

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Teken

Pages: [1]
1
2.4 Development Snapshots / Disk Usage Space Error
« on: December 11, 2017, 01:48:48 pm »
The other day I decided to delete any and all logs in the system. Once done the disk usage indicator in the dashboard actually increased in disk space?!?  :-\  :-[ A little surprised I once again went through what ever tabs to delete the logs and charts. Again the disk space continued to climb to 41% disk space consumed??

This afternoon I logged in and the system is now back to what I expected to see which is 20%.

I have to gather there is a UI bug that's linked to some kind of process in the back ground. I sat and waited for what seemed like hours before logging out because after three plus hours the disk space usage either was climbing or it didn't drop back down to what I expected to see.

Thank You!   

2
2.4 Development Snapshots / Two Error Messages
« on: October 15, 2017, 12:33:11 pm »
The system is declaring an error what does it mean and how do I fix it?

3
2.4 Development Snapshots / Problems & Questions
« on: October 13, 2017, 03:44:16 pm »
Was running the last stable 2.3.4 RC I believe and it was very stable minus a few issues. Updated to the latest 2.4.0. release and had a few issues that I wanted some feedback on.

- Date & Time: The system does not reflect the correct time even though the computer time is 100% accurate. Changing the various time zones of America/XXX to CST6DST changes the time but its still incorrect. Reading the forums this has been an ongoing issue which I haven't read about a solution.

Also rebooting the system doesn't seem to make any difference. Restarting the service and adding in multiple NTP servers also does nothing.

- Reboot: The system does not seem to want to reboot and come back up gracefully. This is another on going issue which I've read in these forums with no solution. The system will just count down endlessly and never complete. The only recourse is to complete a hard shut down by pressing the power button.

This was never an issue on 2.3.4 final . .

I'm seeing this on a brand new system:

Intel(R) Atom(TM) CPU E3845 @ 1.91GHz
4 CPUs: 1 package(s) x 4 core(s)
AES-NI CPU Crypto: Yes (active)

- Services: When the system is rebooted almost none of the services are coming back on line?!?! In some cases I have to select the Start Services. While others do nothing and the only method I've found is to actually select the reload option. Which brings the packages back on line and active.

- Traffic Graph: This operated just fine in 2.3.4 final now under 2.4.0 nothing appears in the charts?!?! Removing it and adding it back does nothing to make data show up.

- Performance: Like some here who have taken the time to report issues. This new build is slower in doing basic tasks from tabbing over to one option to the next. Adding a package will either declare a fault of some kind or just never appears. Items in the dashboard don't seem to be updating for what ever reason??

I know there has been an incredible effort to bring 2.4.0 to market ~ but there is something wrong here. I'm going to take a wild guess some of the packages are not compatible or there has been a break in compatibility because watching the install process I see lots of *This package is being removed blah blah and replaced with X.

I don't ever see X actually being inserted into the system??? So it begs to ask the question if the system says its going to remove something and replace it with a better, older, newer version, where is it??

Any insight would be greatly appreciated as I love the software and the incredible features it provides to the end users.

Thank You

Pages: [1]