pfSense Support Subscription

Author Topic: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore [SOLVED]  (Read 210 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pvn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
SG-4860 1U hangs on boot after xml restore [SOLVED]
« on: November 27, 2017, 06:20:26 pm »
I have exported the configuration from our current router which is and old machine with VIA Esther processor at 1000MHz running pfSense 2.1.5. I got a brand new SG-4860 1U and updated it to 2.4.2. After restoring the xml file and rebooting, the new device gets stuck at "Press F12 for boot menu.". At this point my only option is to reinstall pfSense from a USB flash drive. I reinstalled, restored the xml again. This time I fixed/assigned all Ethernet adapters since their names don't match between both devices. I rebooted and got the same result. I reinstalled again, fixed the interface names in the xml and imported the new xml file -> still does not boot.

Any ideas?

Thank you!

Code: [Select]
SeaBIOS (version SageBIOS-20170918_115655-localhost.localdomain)


iPXE (http://ipxe.org) 00:14.0 C100 PCI2.10 PnP PMM+7FB7AF80+7FADAF80 C100
                                                                               




iPXE (http://ipxe.org) 00:14.1 C200 PCI2.10 PnP PMM 7FB7AF80 7FADAF80 C200


iPXE (http://ipxe.org) 00:14.2 C300 PCI2.10 PnP PMM 7FB7AF80 7FADAF80 C300


iPXE (http://ipxe.org) 00:14.3 C400 PCI2.10 PnP PMM 7FB7AF80 7FADAF80 C400

Press F12 for boot menu.

/
« Last Edit: November 29, 2017, 12:33:17 pm by pvn »

Offline Derelict

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9218
  • Karma: +1048/-308
    • View Profile
Re: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore
« Reply #1 on: November 27, 2017, 07:00:55 pm »
Your existing configuration is probably changing to an unsupported console type (VGA?) at that point.

When you install the image and reboot it boots fine until you restore the old config, right?

What image file are you using to install?

Should be able to get around that with something at the F12 prompt but I'll have to do some digging.
Las Vegas, Nevada, USA
Use this diagram to describe your issue.
The pfSense Book is now available for just $24.70!
Do Not PM For Help! NO_WAN_EGRESSTM

Offline pvn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore
« Reply #2 on: November 27, 2017, 07:18:05 pm »
Your existing configuration is probably changing to an unsupported console type (VGA?) at that point.
Yes, the existing/old router uses VGA.

When you install the image and reboot it boots fine until you restore the old config, right?
Correct! I reinstalled multiple times without any issues. Right now I am sitting on a freshly installed 2.4.2.

What image file are you using to install?
pfSense-CE-memstick-ADI-2.4.2-RELEASE-amd64.img

Should be able to get around that with something at the F12 prompt but I'll have to do some digging.

I don't see anything VGA/serial related in the xml file. The config file should not care... I think.

Offline pvn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore
« Reply #3 on: November 28, 2017, 05:17:47 pm »
I am still having this problem. And because I reinstalled I think I lost aws-wizard plugin. How can I install it?

Offline Derelict

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9218
  • Karma: +1048/-308
    • View Profile
Re: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore
« Reply #4 on: November 28, 2017, 07:41:27 pm »
Just install the package. Sorry. Tied up at a trade show this week.
Las Vegas, Nevada, USA
Use this diagram to describe your issue.
The pfSense Book is now available for just $24.70!
Do Not PM For Help! NO_WAN_EGRESSTM

Offline pvn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore
« Reply #5 on: November 29, 2017, 12:31:19 pm »
You were right about the VGA/serial output. The serial port was not enabled on our old pfsense hardware. I enabled it, exported the xml and imported it into the new hardware. It now reboots just fine.

And I installed the factory image!

Thank you very much!

Offline Derelict

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9218
  • Karma: +1048/-308
    • View Profile
Re: SG-4860 1U hangs on boot after xml restore [SOLVED]
« Reply #6 on: November 29, 2017, 07:23:08 pm »
Great to hear. Glad you're good to go.
Las Vegas, Nevada, USA
Use this diagram to describe your issue.
The pfSense Book is now available for just $24.70!
Do Not PM For Help! NO_WAN_EGRESSTM